Μήνυμα της Προέδρου ΔΚ Θήβας για τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής της ΔΗΚΕΘ

Το Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι» στην Αθήνα επισκέφθηκε, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας κα Δώρα Προκοπίου, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου, μέσω του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής & Δημόσιας Υγείας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων (ΔΗΚΕΘ).
 Η κα Προκοπίου, αξιοποίησε τις υπηρεσίες του Κέντρου και έκανε την εξέταση μαστογραφίας, αφού εγκρίθηκε η συμμετοχή της μετά από κατάθεση σχετικών δικαιολογητικών. Μετά τη συμμετοχή της και θέλοντας να προτρέψει όλες τις γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (χαμηλού εισοδήματος, άνεργες, ανασφάλιστες) να αξιοποιήσουν και εκείνες το πρόγραμμα της ΔΗΚΕΘ, με στόχο την πρόληψη που σώζει ζωές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Αγαπητές συνδημότισσες και φίλες, έχοντας φτάσει στην επίμαχη ηλικία των 40, δεν δίστασα στιγμή να προβώ στην σωτήρια και προληπτική εξέταση της ψηφιακής μαστογραφίας, κι ας μην υπάρχει ιστορικό καρκίνου του μαστού στις γυναίκες της οικογενείας μου. Έχοντας λοιπόν υπ΄ όψιν το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής & Δημόσιας Υγείας, που λειτουργεί επιτυχώς στο Δήμο Θηβαίων υπό την εποπτεία της ΔΗΚΕΘ, έσπευσα να ενημερωθώ, να καταθέσω τα δικαιολογητικά που μου ζητήθηκαν και να κλείσω το ραντεβού μου για τον ετήσιο έλεγχο της υγείας μου (επέτειος γενεθλίων).
 Σας προτρέπω να αξιοποιήσετε τις υπηρεσίες του Κέντρου και να σπεύσετε για έλεγχο όσες γυναίκες είστε από 40-69 ετών για μαστογραφία, από 45-75 για οστεοπόρωση και για τεστ Παπανικολάου από 18-75. Οι αιτήσεις γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
 Η διαδικασία είναι απλή και κυρίως δωρεάν, όμως για περισσότερες λεπτομέρειες θα μιλήσετε με την εξαιρετική κυρία και υπεύθυνη του Κέντρου Αναστασία Κατσιφή στο τηλέφωνο 22620-28971 από Δευτέρα έως Παρασκευή (ώρες 8.00-14.00).
 Κλείνοντας θα σας πω αυτό που λέω στον εαυτό μου πάντα: «Δώρα, αν δεν σε προσέξεις, κανείς άλλος δεν θα το κάνει για σένα!». Άλλωστε ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του.
 Καλή δύναμη σε όλες μας! Και την έχουμε….

ΥΓ. Ευχαριστώ θερμά όλες τις κυρίες από τα Λεύκτρα για την φιλόξενη διάθεσή τους. Θα σας ξαναδώ!»

Μήνυμα της Προέδρου ΔΚ Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget