ΑΥΤΑ είναι τα 25 πιο συναρπαστικά πράγματα που δεν ξέρουμε

Ο κόσμος μας είναι συναρπαστικός. Είναι γεμάτος εκπλήξεις και αβεβαιότητες, πράγματα που δεν γνωρίζουμε και περιμένουν να τα ανακαλύψουμε, καθώς και εκείνα που ποτέ δεν ξέραμε εάν είναι αληθινά ή όχι Στο Reddit, άνθρωποι από όλο τον κόσμο μοιράστηκαν τις δικές τους απαντήσεις, στην μία, κοινή ερώτηση που τέθηκε: Ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον ή περίεργο πράγμα που ξέρεις; Οι απαντήσεις, είτε πρόκειται για κάτι που δεν ξέραμε για την αρχαϊκή εποχή, είτε για σύγχρονα πράγματα που διαφεύγουν της προσοχής μας, είναι εντυπωσιακές:
 1. Αν φας το συκώτι μιας πολικής αρκούδας θα πεθάνεις. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν τόσο πολλή βιταμίνη Α.
 2. Το κακάπο είναι πτηνό, που ανήκει στην οικογένεια των παπαγάλων και συναντάται αποκλειστικά σε ελεγχόμενες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας. Μεταξύ άλλων, δεν έχει πτητική ικανότητα, έχει χαμηλό μεταβολισμό, χαρακτηριστική φωνή, που επιτρέπει να γίνεται αμέσως αντιληπτό από τα άλλα ζώα- δυστυχώς. Υπάρχουν τόσο λίγα τέτοια πτηνά, που στα περισσότερα από αυτά έχουν δοθεί ονόματα.
 3. Οι νεκροί μπορούν να «ανατριχιάσουν», καθώς και να εκσπερματώσουν.
 4. Ο J.R.R Tolkien και ο Hitler βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μάχη κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
 5. H εποχή που έζησε η Κλεοπάτρα είναι πιο κοντά, χρονολογικά, στη προσγείωση των ανθρώπων στο φεγγάρι, παρά στην κατασκευή της πυραμίδας της Γκίζας.
 6. Ο εθνικός ύμνος της Ισπανίας δεν έχει στίχους. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν παίζει ο ύμνος της χώρας, πριν από κάποιο αγώνα για παράδειγμα, το κοινό απλώς τραγουδάει «ΟΟΟ».
 7. Το μέλι δεν χαλάει. Μπορείς να φας μέλι 3.000 χρόνων.
 8. Όταν αναπνέουμε από τη μύτη, πάντα εισπνέουμε περισσότερο αέρα από το ένα ρουθούνι, από ότι από το άλλο. Αυτό αλλάζει κάθε 15 λεπτά.
 9. Υπήρχαν ακόμη μαμούθ όταν χτίστηκαν οι πυραμίδες.
 10. Θα χρειαζόταν περίπου 1.200.000 κουνούπια- με το καθένα να τσιμπάει από μία φορά- για να ρουφηχθεί ολοκληρωτικά το αίμα ενός ανθρώπου.
 11. Το 1903 οι αδερφοί Wright ήταν εκείνοι που πέταξαν για πρώτη φορά. 66 χρόνια αργότερα, η ανθρωπότητα «έφτασε» στο φεγγάρι.
 12. Το σώμα του Jeremy Bentham, του διάσημου φιλοσόφου του 18ου και 19ου αιώνα, βρίσκεται στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Παλαιότερα, το κεφάλι του αποτελούσε «έκθεμα» στο πανεπιστήμιο, αλλά επειδή οι φοιτητές συνήθιζαν να το χαράζουν, πλέον φυλάσσεται.
 13. Υπάρχουν διαφορετικά είδη ουράνιων τόξων.
 14. Υπήρχε ένα είδος πιθήκου που λεγόταν «γιγαντοπίθηκος» (gigantopithecus). Πιστεύεται πως, πλέον, έχει αφανιστεί από τη γη. Το ενδιαφέρον είναι πως το συγκεκριμένο είδος πιστεύεται πως έθαβε τους νεκρούς, κάτι που μόνο άλλο ένα είδος πιθήκων είναι γνωστό πως κάνει.
 15. Οι τυφλοί δεν βλέπουν μαύρο, όπως νομίζουμε. Δεν βλέπουν τίποτα.
 16. Οι μπαγκέτες είχαν φτιαχτεί επίτηδες μακριές και τόσο λεπτές, ώστε να μπορούν οι γάλλοι στρατιώτες να τις αποθηκεύουν στις τσέπες των παντελονιών τους.
 17. Μπύρα, κρασί, ψωμί και τυρί: όλα τους είναι παραδείγματα ελεγχόμενης- από τον άνθρωπο- αλλοίωσης.
 18. Αν ξεκινούσες με 1 λεπτό του ευρώ και διπλασίαζες τα χρήματα σου κάθε ημέρα, θα χρειαζόσουν 27 ημέρες για να γίνεις εκατομμυριούχος.
 19. Πριν μερικά χρόνια, σε έναν διαγωνισμό τοξοβολίας την πρώτη θέση κατέλαβε μια ομάδα από το Καζακστάν. Όταν έφτασε η ώρα της βράβευσης, ο εθνικός ύμνος που ακούστηκε ήταν από την ταινία Borat, κατά λάθος.
 20. Το έτος 2013 είναι το πρώτο μετά το 1987, στο οποίο όλα τα τέσσερα ψηφία είναι διαφορετικά. Επίσης, οι δύο χρονιές (1987-2013) απέχουν και οι δύο 13 χρόνια από το 2000.
 21. Πριν τον θάνατο του, ο Aldous Huxley είχε ζητήσει από τη γυναίκα του να του δώσει ενδοφλέβια LSD.
 22. Ουσιαστικά, οτιδήποτε μπορεί να λιώσει, μπορεί να σχηματιστεί σε γυαλί.
 23. Ένα φωτόνιο μπορεί να χρειαστεί 40.000 χρόνια για να ταξιδέψει από τον πυρήνα του ήλιου στην επιφάνεια του, αλλά μόλις 8 λεπτά για να διασχίσει την υπόλοιπη διαδρομή προς την Γη.
 24. Η γραφή είχε αναπτυχθεί τόσο από τους Αιγύπτιους, όσο και από τους Σουμέριους, τους Κινέζους και τους Μάγιας.
 25. Εάν με κάποιο τρόπο μπορούσε κανείς να εξορύξει όλο το χρυσό από τον πυρήνα της γης, θα μπορούσε να καλύψει όλη την επιφάνεια της γης, με ένα στρώμα χρυσού που θα έφτανε ως και τα γόνατα....

τα 25 πιο συναρπαστικά πράγματα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget