Η … ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Με πρόγραμμα ενταγμένο στα ΕΣΠΑ οι μεγάλες πόλεις της Στερεάς θα αποκτήσουν δίκτυο φυσικού αερίου. Ξεκίνησε η Χαλκίδα και τον Σεπτέμβριο ακολουθεί η Θήβα. Στόχος είναι να συνδεθούν σταδιακά 1650 νοικοκυριά της πόλης μέσα σε μια πενταετία.
 Θα θυμάστε, πριν λίγα χρόνια, τις σωληνώσεις που τοποθετούνταν για φυσικό αέριο. Τότε αφορούσαν τη σύνδεση με τις βιομηχανίες και το νοσοκομείο. Η α΄ φάση του έργου αφορά την επέκταση του υπάρχοντος δικτύου κατά 40 χιλιόμετρα (από τα 65 χμ. που απαιτούνται συνολικά για το 100% των συνδέσεων) και είναι προϋπολογισμού 5,26 εκατ. ευρώ.
 Ένα ακόμη θετικό είναι ότι οι συνδέσεις με τα σπίτια δεν θα επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες αλλά θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα.
 Αρνητικό είναι ότι δεν δημιουργήθηκε το σχετικό δίκτυο όταν αναπλάθονταν ο πεζόδρομος της Επαμεινώνδου και θα πρέπει (;) να ξανασκαφτεί μια λωρίδα σε βάθος 40-60 εκ. κατά μήκος της οδού.
 Ας μείνουμε, όμως, στην εναλλακτική δυνατότητα που θα μπορούμε να έχουμε χρησιμοποιώντας φθηνότερη πηγή ενέργειας στα σπίτια και τα μαγαζιά μας.
 * Ανάλογη πρόσκληση με αυτή που βλέπουμε στη φωτογραφία και αφορά τον Δήμο Χαλκιδέων θα περιμένουμε από τον δικό μας Δήμο.



Ηλίας Τραμπάκουλος 

δίκτυο φυσικού αερίου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget