Η χρεοκοπημένη ελληνική πολιτική τάξη, Süddeutsche Zeitung



    Άρθρο γνώμης του Kai Strittmatter στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Χρεοκοπία της πολιτικής τάξης», επισημαίνει ότι οι Έλληνες επιθυμούν μία κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς δεν εμπιστεύονται την άσκηση της εξουσίας σε ένα μόνο από τα κόμματα.

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης το βράδυ της Παρασκευής το δικαίωμα για μία τιμητική έξοδο από το αξίωμά του.

Ο αρθρογράφος επικρίνει έντονα τις διαφωνίες των Παπανδρέου και Σαμαρά σε σχέση με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, παρομοιάζοντάς τους με δύο παιδάκια που μαλώνουν για ένα παιχνιδάκι, την ώρα που η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία και παρόλο που δεν τους έχει απομείνει ίχνος αξιοπιστίας έναντι των πολιτών της χώρας.


Είναι σαφές ότι η χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας σχετίζεται άμεσα με τη χρεοκοπία της ελληνικής πολιτικής τάξης. Στον Παπανδρέου είχαν επενδυθεί πολλές ελπίδες για μία «πράσινη», φιλελεύθερη και εξωστρεφή Ελλάδα, όμως απογοήτευσε. Ανέβαλε απαραίτητες αποφάσεις και συνέβαλε στην όξυνση της κρίσης μέσω των απρόβλεπτων χειρισμών του.

Δεν απέτυχε όμως λιγότερο και ο πολιτικός του αντίπαλος, Α. Σαμαράς, ο οποίος σε κάθε προοπτική κοινής δράσης απαντούσε αρνητικά.
Τώρα ο Παπανδρέου θα αποχωρήσει. Ποιος όμως μπορεί να εγγυηθεί μία νέα αρχή; Το ίδιο, παλιό πολιτικό προσωπικό πρέπει να επιτύχει την αναγέννηση της χώρας, ερχόμενο σε αντίθεση με την φύση του. Τα κόμματα μέχρι τώρα λειτουργούσαν ως το όχημα για να μοιραστούν θέσεις εργασίας, προμήθειες και δημόσια έργα και ως το μέσο για να χτιστούν καριέρες.

Τώρα οι Έλληνες εύχονται να προκύψει μέσω της συνεργασίας τους κάτι περισσότερο από το απλό άθροισμα του δυναμικού τους. Και αυτό μάλιστα όχι μόνον στο πλαίσιο μίας βραχύβιας κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά και στο πλαίσιο μίας συμμαχικής κυβέρνησης ως αποτέλεσμα της


ΠΗΓΗ  http://tvxs.gr/news

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget