Στερούνται το δικαίωμα στην επιβίωση τα ΑμεΑ



Μετά την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να δώσει στα άτομα με αναπηρία το 40% των προνοιακών επιδομάτων για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αντί ολόκληρου του ποσού, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, έστειλε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την αγανάκτηση όλων.
 
Η μείωση κατά 60% των προνοιακών επιδομάτων, φέρνει σε αδιέξοδο τους δικαιούχους οι οποίοι σε ποσοστό 90% δεν έχουν καμία άλλη πηγή εσόδων εκτός από το συγκεκριμένο επίδομα.

 
Η ανακοίνωση της  ΕΣΑΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:  «οι ευθύνες είναι βαρύτατες, πρώτα και κύρια για την Κυβέρνηση, αλλά και για όλο τον πολιτικό κόσμο, αφού από την αρχή αυτής της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, δεν υπήρξε ούτε καν ένα στοιχειώδες σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής προστασίας της πιο ευπαθούς οικονομικά και κοινωνικά ομάδας του πληθυσμού».
 
Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει στην απόφασή του  «το υπόλοιπο 60% θα διατεθεί σε αυτούς με νεότερη απόφασή μας, αμέσως μόλις πιστωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο λογαριασμός του Υπουργείου μας που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αφορά τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων».
 
Σε μέρες οικονομικής κρίσης και λιτότητας η Κυβέρνηση οφείλει  να πάρει μέτρα και για μια φορά να πληρώσουν οι έχοντες. Τα συγκεκριμένα επιδόματα είναι αυτά που θα κρίνουν ακόμη και την επιβίωση των δικαιούχων.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget