Ηλίας Τραμπάκουλος : Η ΘΗΒΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ «ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ»

 Η ερώτησή μου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων  προς τον Δήμαρχο  για τη μη ένταξη του δήμου μας στο  πρόγραμμα «ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ»:

   «Αυτό τον μήνα ξεκινάει το πρόγραμμα «ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ».

   Αφορά γονείς που έχουν παιδί κάτω των 2,5 ετών και ετήσια εισοδήματα κάτω των 24.000 ευρώ. Όποιος/α συμμετέχει στο πρόγραμμα παίρνει μία επιδότηση έως 500 ευρώ τον μήνα  με τα οποία πληρώνεται αυτός που θα επιλεγεί από το «Μητρώο Επιμελητών» για να φροντίσει το παιδί του. Αυτός ο επιμελητής θα μπορεί να φροντίζει 1,2 ή 3 παιδιά στο σπίτι του ή στο σπίτι του βρέφους.

   Όλα αυτά, φυσικά, δεν ισχύουν για τον δικό μας δήμο. Απλά, το αναφέρω ακαδημαϊκά για να εκφράσω την αγανάκτησή μου για τη μη συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων ΚΑΙ σε αυτό το πρόγραμμα.   

  Κι ενώ πολλές φορές έχω ζητήσει την ίδρυση βρεφικών τμημάτων που αφορά τα παιδιά κάτω των 2,5ετών ο δικός μας δήμος λείπει από τη λίστα των 61 δήμων του προγράμματος ενώ οι Δήμοι  Μάνδρας ή Λεβαδέων- για παράδειγμα- αν και έχουν βρεφικά τμήματα είναι μέσα. 

 Σκοπεύει ο δικός μας δήμος να ενεργοποιηθεί και να διεκδικήσει να ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα;»

   Η απάντηση του δημάρχου ότι δεν επιλέχτηκε ο δήμος μας από το υπουργείο δεν  καλύπτει εμένα αλλά ούτε και δεκάδες γονείς που αναγκάζονται να πληρώνουν κάποια γυναίκα για να φροντίζει το μωρό τους όταν εκείνοι εργάζονται.

 Το μόνο παρήγορο ήταν η δέσμευσή του ότι προχωρά η προσπάθεια να βρεθούν χώροι για να λειτουργήσουν βρεφικά τμήματα από τον επόμενο Σεπτέμβρη. Μακάρι οι πιέσεις μας να πιάσουν – επιτέλους- τόπο.

Υ.Γ. Το 2018 που μας δίνονταν από το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης χρήματα για εξοπλισμό και μετατροπή χώρων  για 2 τμήματα ο Δήμος Θηβαίων δεν «καταδέχτηκε» να ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget