ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ-ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΛΙΜΝΕΣ

 Οι καταρρακτώδεις βροχές μετέτρεψαν δρόμους σε θανατηφόρα ποτάμια, γκρέμισαν κτίρια και γέφυρες παρέσυραν ανθρώπινες ζωές, αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, περιουσίες και βύθισαν κόπους μιας ζωής και όνειρα κάτω από τη λάσπη. Άφησαν φτωχότερη τη χώρα, πλήττοντας το όμορφο και παραγωγικό της κομμάτι και βυθίζοντας μας όλους στην οδύνη.

 Εκτός από τα εκατομμύρια ευρώ σε απώλεια περιουσίας και τη βαθιά προσωπική απώλεια που υφίστανται πολλοί συνάνθρωποι μας, υπάρχουν οι ορατές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν και να μετριαστούν.

 Η επούλωση των πληγών των περιοχών που χτυπήθηκαν ανελέητα από τις καταστροφές είναι επίπονη διαδικασία που το κράτος έχει ήδη αντιμετωπίσει πρόσφατα με τον μεσογειακό κυκλώνα ΙΑΝΟ που έπληξε το 2020 την ίδια περιοχή. Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες συμμετείχε τότε στην υποβοήθηση των δήμων μελών του που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ, συμβάλλοντας στο μοντέλο “ΙΑΝΟΣ” που ακολούθησε το κράτος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πλημμυρών και τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της περιοχής.

 Τελικά αποδείχθηκε, ότι οι όποιες προσπάθειες έγιναν, δεν στάθηκαν αρκετές απέναντι σε ένα απρόβλεπτο και πολλαπλά καταστροφικότερο σε ισχύ φυσικό φαινόμενο όπως ο "Daniel". Αυτό αναδεικνύει το γεγονός, ότι ο όποιος μελλοντικός σχεδιασμός πρέπει να τεθεί λαμβάνοντας υπόψη νέα κλιματικά δεδομένα.

 Σήμερα, το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες είναι εδώ, για να συνδράμει με όλες τις γνώσεις και δυνάμεις, τεχνικά και διοικητικά τους Δήμους που επλήγησαν βαριά από το πέρασμα του φαινομένου.

 Με εκτίμηση

 Γεώργιος Καπεντζώνης

 Πρόεδρος Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

 Δήμαρχος Δωρίδος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget