Ηλίας Τραμπάκουλος - ΔΗΜΟΣΙΟ - ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ : Σημειώσατε 2 ΚΑΙ στα σκουπίδια

   
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε με 4 ψήφους υπέρ, 2 κατά και 2 υπέρ της αναβολής της απόφασης να ζητήσει να κατασκευαστούν δύο μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) σε Λαμία και Χαλκίδα. Έως εδώ καλά. Κάθε δήμος ή ομάδα δήμων οφείλει να διαχειρίζεται τα σκουπίδια της και όχι να τα μεταφέρει 200 και 300 χιλιόμετρα μακριά.

   Το αρνητικό της όλης διαδικασίας είναι ότι αυτά τα έργα θα γίνουν μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη δημόσιου & ιδιωτικού τομέα) πράγμα που σημαίνει ότι οι δήμοι θα πληρώνουν τον ιδιώτη για πολλά-πολλά χρόνια ως ανταμοιβή. Κι όταν λέμε δήμοι εννοούμε τους δημότες που θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένα- πολύ αυξημένα- δημοτικά τέλη μαζί με τους λογαριασμούς του ρεύματος.

   Οι δήμαρχοι Λαμιέων και Χαλκιδέων ψήφισαν υπέρ των ΣΔΙΤ αφού τέτοια εντολή τους έδωσε ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Γραφάκος που τον επισκέφτηκαν λίγες ημέρες πριν. Όμως, τα χρήματα στους εργολάβους για τις μονάδες της Χαλκίδας και της Λαμίας θα τα πληρώσουμε όλοι οι Στερεοελλαδίτες – άρα και οι Θηβαίοι- και όχι μόνο οι Χαλκιδαίοι και οι Λαμιώτες.

   Να υπενθυμίσω εδώ τον πόλεμο που έκαναν πολλοί δήμαρχοι στις προτάσεις του ΦΟΔΣΑ για αποκλειστικά δημόσια χρηματοδότηση αυτών των έργων με πλήρως εξασφαλισμένα κονδύλια ΕΣΠΑ.

   Για ακόμη μία φορά  ο «έρωτας» της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενών της για στήριξη των φίλων εργολάβων και για περαιτέρω φτωχοποίηση των πολιτών δε μπορεί να κρυφτεί.

   Περαστικά μας …

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget