Συνάντηση Διαμαρτυρίας στη Λιβαδόστρα για τις Ανεμογεννήτριες - ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΑ – ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ

Σάββατο  22  Αυγούστου συνάντηση στη Παραλία Λιβαδόστρας απόγευμα 19.00 μ.μ.
 να είμαστε εκεί.  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διάσχιση ακόμη μιας μεγάλης διαδρομής, μήκους 314 χιλιόμετρων, από μια πρωτοβουλία ανθρώπων που θέλουν να διαδώσουν το μήνυμα του αγώνα για την προστασία των βουνών, των ανθρώπινων οικισμών και της φύσης. Το «Οδοιπορικό Ενάντια στη Λεηλασία των Βουνών και της Φύσης» θα ξεκινήσει από τον Κιθαιρώνα στις 21 Αυγούστου. Θα περάσει από τον Ελικώνα, την Κίρφη, τον Παρνασσό, την Γκιώνα, την Οίτη, τα Βαρδούσια, την Οξιά, τη δυτική Ευρυτανία και θα καταλήξει στο διάσελο της Νιάλας στα Αγραφα, έχοντας περάσει από περισσότερες από 30 πόλεις και χωριά. Στα σημεία διέλευσης και στάσης θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις.
 Το εγχείρημα θα βασιστεί σε μία ομάδα πεζοπορίας και μία ομάδα υποστήριξης, με δυνατότητα εναλλαγής από τη μία στην άλλη.
«Το βουνό είναι πολύτιμο συλλογικό αγαθό και κανένα κράτος ή οι λειτουργοί του δεν νομιμοποιούνται να το αντιμετωπίζουν μόνο ως “αναξιοποίητη γη” και να το “παραχωρούν” με τα κριτήρια της αγοράς. Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τα βουνά στην Ελλάδα είναι η σχεδιαζόμενη μαζική εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Βήμα με βήμα μετράμε τις πληγές που η αδηφάγος “ανάπτυξη” έχει ανοίξει στα σώματα των βουνών και των ορεινών κοινοτήτων. Δρασκελίζουμε τις κορυφές και τις ράχες που προορίζονται να έχουν την ίδια τύχη και φωνάζουμε “όχι” στην καταστροφή τους», αναφέρει η πρωτοβουλία που διοργανώνει το οδοιπορικό.
📍 Info:Το Hellastrek - Save the Greek Mountains τελεί υπό την αιγίδα του ΠΟΑ, της Περιφέρειας Ορειβατικών Συλλόγων Αττικής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΑ – ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget