Βγήκαν τα "μαχαίρια" στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς για το ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες

Έντονη αντιπαράθεση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς με αφορμή την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών.Όπως καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση του Νώντα Κοτσικώνα στη συνεδρίαση κατατέθηκαν και συζητήθηκαν τρία Ψηφίσματα "ένα από τον κ. Ζιώγα και την παράταξή του,
που αφορούσε τις καταστροφικές συνέπειες του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για τους αγρότες και ζητούσε την απόσυρσή του, ένα από την Πρόεδρο του ΔΣ κα Γεωργαντά, εντελώς γενικό και αόριστο για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής, χωρίς κουβέντα για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και ένα από τη Λ.Σ. ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα σε όλο το λαό, αγρότες, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, εμπόρους, τους οποίους καλούσε να σημάνουν γενικό ξεσηκωμό και να συντονίσουν τη δράση τους για να μην   φτάσει στη Βουλή και να μην ψηφιστεί".
Σύμφωνα με τον κ. Κοτσικώνα τα τρία ψηφίσματα  μπήκαν σε ψηφοφορία, "με πρώτο αυτό της Λαϊκής Συσπείρωσης, το οποίο ψήφιζαν δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις πτέρυγες του ΔΣ που ήταν παρόντες και της πλειοψηφίας συμπεριλαμβανομένης" και ενώ η διαδικασία της ψηφοφορίας ήταν σε εξέλιξη, "η Δήμαρχος και η Πρόεδρος του ΔΣ, φανερά αιφνιδιασμένες και εκνευρισμένες, διέκοψαν ετσιθελικά την ψηφοφορία, με γελοίες δικαιολογίες, για ν’ αποτρέψουν τη διαφαινόμενη πλέον υπερψήφιση του ψηφίσματος" και "παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που ακολούθησαν, επέμεναν να καταστρατηγήσουν κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και ουσιαστικά να καταργήσουν το ΔΣ, μπροστά στο αναπόφευκτο έκδοσης ψηφίσματος καταδίκης του κυβερνητικού νομοσχεδίου".
Η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωσή της καταγγέλλει "την φασιστική αυτή πρακτική της Δημάρχου κας Πούλου και της Προέδρου του ΔΣ κας Γεωργαντά, οι οποίες δεν δίστασαν να γελοιοποιήσουν το ΔΣ, προκειμένου να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στην κυβέρνηση" και "για ακόμα μια φορά απέδειξαν ότι δεν υπηρετούν το λαό, ο οποίος βάλλεται από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και βρίσκεται στα μπλόκα, στους δρόμους και σε απεργιακούς αγώνες, αλλά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκονται μαζί σε διατεταγμένη υπηρεσία σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων".
Η Λ.Σ. στο ψήφισμα που κατέθεσε εξέφραζε την κατηγορηματική αντίθεση στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που "καταργεί κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης"  και παράλληλα "δρομολογεί τον βίαιο ξεριζωμό των μικρών και μεσαίων αγροτών από τη γη τους, το λουκέτο των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, μικρέμπορων και επιστημόνων και την παράδοση της γης, των καταστημάτων και των γραφείων τους σε λίγες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους κλάδους" ενώ ταυτόχρονα προχωράει και "η περεταίρω μείωση των συντάξεων όλων των εργαζομένων και η μεγαλύτερη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης".
Καταλήγοντας δήλωνε την συμπαράστασή στους αγρότες κάνοντας λόγο για αγώνα επιβίωσης όλων των  κοινωνικών ομάδων.
Η παράταξη του Γ. Ζιώγα στο ψήφισμα τόνιζε οτι "οι αγρότες, δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές" και "παράλληλα, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους".
Ακολούθως επεσήμανε οτι "το μνημόνιο της συγκυβέρνησης απειλεί με αφανισμό ολόκληρους τους παραγωγικούς τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας" και πως η πρόταση της κυβέρνησης "οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη εξαθλίωση και την εγκατάλειψη τη γης".
Παράλληλα καλούσε την κυβέρνηση, "αντί των δυσβάσταχτων μέτρων που επιβάλει με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο  και  την βαριά φορολόγηση" να φροντίσει για τη μείωση του κόστους παραγωγής στον αγροτικό τομέα" και να λάβει μέτρα στήριξης.
Τέλος σημείωνε οτι στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και "τα δίκαια αιτήματα των αγροτών της Βοιωτίας και όλης της χώρας ενάντια στις νέες επιβαρύνσεις".
Η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου και παράταξη της πλειοψηφίας απαντώντας στις καταγγελίες της Λ.Σ. σημείωσαν: "Κατατέθηκαν, λοιπόν, στο προεδρείο 2 ψηφίσματα, ένα από την πλειοψηφούσα παράταξη “Δυναμική Συνεργασία” και ένα από την “Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών” με θέμα και τα δύο την υποστήριξη των δίκαιων αγώνων των αγροτών. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν κατέθεσε ψήφισμα. Στο τέλος της συνεδρίασης τέθηκαν προς συζήτηση τα 2 ψηφίσματα και ένα τρίτο που εκείνη τη στιγμή διάβασε στο σώμα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Εξηγήθηκε από πλευράς του προεδρείου ότι τα ψηφίσματα των Δ.Σ. έχουν νόημα όταν γίνεται προσπάθεια συγκερασμού και δημιουργίας ομοφωνίας. Υπήρξε άρνηση από την Λαϊκή Συσπείρωση η οποία ζήτησε  να τεθούν όλα σε ψηφοφορία".
Όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή όταν το προεδρείο διαπίστωσε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είχαν αντιληφθεί τη διαδικασία της ψηφοφορίας, "δηλαδή ότι κάθε σύμβουλος ψηφίζει μία φορά, ένα εκ των τριών ώστε να εκφραστεί δημοκρατικά η βούληση του σώματος, διακόπηκε η ψηφοφορία για να εξηγηθεί η διαδικασία, η Λαϊκή Συσπείρωση "αγανάκτησε" και απέσυρε το ψήφισμά της".
Ακολούθησε κοινή πρόταση της Δημάρχου και της Προέδρου να γίνει την επόμενη μέρα Διαπαραταξιακή συνάντηση με σκοπό την έκδοση ενός κοινού ψηφίσματος, "δεδομένης της κόπωσης των Δημοτικών συμβούλων αλλά και του μικρού αριθμού που παρέμεναν στην συνεδρίαση (ας σημειωθεί ότι 2 από τις 5 παρατάξεις δεν παρευρίσκονταν)" η οποία όμως, δεν έγινε δεκτή.
"Ο βαρύς χαρακτηρισμός περί "φασιστικής συμπεριφοράς", που εύκολα και επιπόλαια εκτοξεύει η Λαϊκή Συσπείρωση, δεν ταιριάζει σε ένα απλό διαδικαστικό θέμα και σκοπό έχει μόνο τη δημιουργία εντάσεων και εντυπώσεων" καταλήγει η δημοτική αρχή στην απάντησή της και υπογραμμίζει οτι σε όλα υπάρχει διαφάνεια και οι συνεδριάσεις
παρουσιάζονται ζωντανά στο διαδίκτυο.
Σε οτι αφορά στο ψήφισμα της πλειοψηφίας του Δ.Σ. δήλωνε οτι "συμπαρίσταται  στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων" και οτι "οι αγρότες έχουν ήδη υποστεί μείωση του εισοδήματός τους από την εφαρμογή  αντι-αγροτικών πολιτικών και τη νέα ΚΑΠ".
Τόνιζε δε οτι "ο αγροτικός κόσμος είναι η βάση και η αφετηρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας", οτι απαιτούνται μέτρα στήριξης και μείωση του κόστους παραγωγής και οτι "οι δίκαιες διεκδικήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, είναι αγώνας ύπαρξης της ελληνικής υπαίθρου". Και κατέληγε: "Πιστεύουμε ότι ο αγώνας των αγροτών θα πρέπει, σαν διαμαρτυρία  να  ακουστεί στους Ε.Ε, Δ.Ν.Τ και να οδηγήσει σ΄ έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με την κυβέρνηση στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός βιώσιμου και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος για τους αγρότες και την κοινωνία".

Θήβα ειδήσεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget