Οι κόκκινες γραμμές έγιναν ροζ, άσπρες και ξεθωριάζουν επικίνδυνα!

Ξεθωριάζουν επικίνδυνα οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης. Περιμέναμε αριστερά -πρώτη φορά- περιμέναμε μέτρα υπέρ του λαού και σε βάρος της ελίτ και της τραπεζοκρατίας και αντίθετα διαπιστώνουμε ότι όσα οι κερδοσκόποι (θεσμοί!;) δεν μπορούσαν να περάσουν με τις μισητές προηγούμενες κυβερνήσεις θα τα καταφέρουν μια χαρά τώρα!

 Μια από τα ίδια και η σούπα σερβίρεται ξαναζεσταμένη, με διαφορετικό όμως όνομα για να δελεάσει τα πεινασμένα και άδεια στομάχια. Η αντικατάσταση των μετρητών από το πλαστικό χρήμα των καρτών που ελέγχεται πλήρως από τις τράπεζες, η φοροκάρτα ή καλύτερα κάρτα του πολίτη, άλλη παγίδα για τους πολίτες που έρχεται από το κράτος με πρώτα θύματα τους φτωχότερους και παρίες της κοινωνίας, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και προτάσεις για αντεθνικά μέτρα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και μείωσης μισθών και συντάξεων περιλαμβάνει το μενού ενόψει του επόμενου Eurogroup στις 24 Απριλίου για να επιτευχθεί συμφωνία τον Μάιο ή τον Ιούνιο.
 Ξαφνικά, βλέπουμε τη ΝΔ να μιλά δια του εκπροσώπου της να καλεί την κυβέρνηση να προστατέψει την περιουσία του ελληνικού λαού με αφορμή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης.
 Το «Ποτάμι» ανακοίνωσε ότι με δεύτερη νομοθετική πράξη ο πρωθυπουργός εξάντλησε όλα τα αποθεματικά κοινοβουλευτικής αξιοπιστίας.
 Μπορεί η ΝΔ και το Ποτάμι να συμφωνούν με όσα πράττει η κυβέρνηση, αλλά πρέπει να ασκήσουν και αντιπολίτευση.
 Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης οι πολίτες-ναυαγοί σε μια χώρα που επέτρεψαν να την σκυλεύσουν τα μεγαλύτερα παράσιτα.
 Ολα τα χρήματα του κράτους, όλα δηλαδή τα έσοδα από την υπερφορολόγηση και από αλλού, πληυν των αποθεμάτων των ασφαλιστικών ταμείων, μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδας. Ενα τεράστιο δωράκι δηλαδή στο delivery boy των κερδοσκόπων -θεσμών τους βάφτισε η σημερινή κυβέρνηση- Γιάννη Στουρνάρα για να το αξιοποιήσει όπως ακριβώς εκείνος και τα υπόλοιπα Golden boys and Girls των συστημικών τραπεζών γνωρίζουν καλύτερα. Να τα φάνε...
 Αν καταλάβαμε καλά, άλλα έλεγε προεκλογικά η κυβέρνηση και άλλα κάνει τώρα. Πώς αποφασίζεται η διάθεση γενικά και a priori των αποθεματικών του κράτους στην Τράπεζα της Ελλάδας; Για ποιον λόγο;
 Για να ρίξουμε εμείς οι πολίτες άλλο ένα σωσίβιο στις τράπεζες κι εκείνες να μας το ξεπληρώσουν δένοντας κόμπο τη θηλειά στο λαιμό μας;
 Εδραιώνει την τραπεζοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ
Την ώρα που γίνονται διάφορα παζάρια, η κυβέρνηση επιτρέπει στους τραπεζίτες να θέσουν υπό έλεγχο το σύνολο της αγοράς, αντικαθιστώντας τα μετρητά με το πλαστικό χρήμα που δεν μπορέσαμε ποτέ να αντιληφθούμε στην Ελλάδα ποια είναι η αξία του, διότι πολύ απλά δεν είναι δυνατόν να εμπιστευθούμε τις τράπεζες μετά από όσα δεινά προκάλεσαν στην ελληνική οικονομία και στο ατομικό εισόδημα που μετατράπηκε σε χρέος.
 Σύμφωνα με δημοσίευμα στο euro2day.gr, με νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάζεται θα προβλέπεται ότι η πληρωμή φόρων, προστίμων, λογαριασμών και τελών προς τη γενική κυβέρνηση (νοσοκομεία, δήμοι, ασφαλιστικά ταμεία) και τις ΔΕΚΟ θα γίνεται μόνο με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζών. Γενικά δεν θα γίνεται δεκτή καμία πληρωμή με μετρητά για ποσά άνω των 500 ευρώ στη χονδρική και 1.500 ευρώ στη λιανική, ενώ σε επόμενη φάση στις πληρωμές θα γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα στην αξία του προϊόντος και στο ΦΠΑ με άμεση δέσμευση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.
 Το μέτρο του διαχωρισμού και της άμεσης δέσμευσης ΦΠΑ τοποθετείται ασαφώς στη συνέχεια ενώ άμεσα, με κοινοτικά κονδύλια θα προχωρήσει ο εφοδιασμός όλων των καταστημάτων και των επαγγελματιών με μηχανάκια POS για τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Το σχέδιο προβλέπει και κίνητρα στους φορολογούμενους για να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα στις συναλλαγές τους με επιστροφή κεφαλαίου και χτίσιμο του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ, ενώ θα προχωρήσει και το σχέδιο λοταρίας αποδείξεων.
 2. Αλλαγές στο ποινολόγιο της εφορίας. Με διατάξεις νόμου θα προβλεφθεί ότι η απόκρυψη μεγάλου εισοδήματος από την εφορία και η μη καταβολή ΦΠΑ θα ακυρώνει τα φορολογικά πρόστιμα και θα ενεργοποιεί απευθείας ποινικές κυρώσεις. Η Φορολογική Διοίκηση δεν θα κυνηγάει την είσπραξη του προστίμου για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, θα αναλαμβάνει απευθείας η Δικαιοσύνη. Το μέτρο θα συνδυαστεί με περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων στα δικαστήρια, με τη δημιουργία ειδικών περιφερειακών επιτροπών στις οποίες θα προσφεύγουν όσοι παραιτηθούν από τα ένδικα μέσα. Η περαίωση θα συνοδεύεται από γενναίο κούρεμα προσαυξήσεων έως και 55%.
 3. On line πρόσβαση σε καταθέσεις-δάνεια. Εκτός από τις καταθέσεις, θα υπάρξει πλήρης πρόσβαση στα αρχεία των τραπεζών από τους φοροελεγκτές και στα δάνεια. Παράλληλα η κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να συζητήσει και άλλα ζητήματα για τα οποία πιέζουν οι δανειστές, π.χ. τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τον κώδικα πολιτικής δικονομίας (κυρίως όσον αφορά τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς για τα δάνεια).
 Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι υπέρ των τραπεζών και όχι υπέρ του λαού. Αυτά θα παρουσιάσει στο Eurogroup με αντάλλαγμα τί; Μια δόση ακόμα για τις τράπεζες;
 Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει μια χώρα που εκλέγει φιλολαϊκή κυβέρνηση και εκείνη να λαμβάνει αποφάσεις υπέρ των τραπεζών και σε βάρος του λαού; Αν αυτό είναι δημοκρατία, τότε η φεουδαρχία και η κεφαλαιοκρατία τί είναι;


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget