απανήσεις του Αν.Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ Ευ.Αποστόλου σε ερωτήσεις του E. Μπασιάκου σχετικά με τις αποζημιώσεων των αγροτών

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛΓΑ, σας πληροφορούμε τα εξής:Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2014 (15/6), σε διάφορες καλλιέργειες (βαμβακιού, κηπευτικών κ.λπ.), στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο ΕΛ.Γ.Α. έχει καταβάλλει αποζημιώσεις στους δικαιούχους ασφαλιστικά παραγωγούς.

Σημειώνεται ότι, από τις βροχοπτώσεις του Φθινοπώρου, στην ανωτέρω περιοχή, προξενήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας, βαμβακοκαλλιέργειες, καλλιέργειες κρεμμυδιών κ.λπ.. Το έργο των εκτιμήσεων πραγματοποιήθηκε, έχει αρχίσει τμηματικά η καταβολή των αποζημιώσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι ο ΕΛ.Γ.Α., μέχρι σήμερα, για τις ανωτέρω ζημιές έχει καταβάλλει αποζημιώσεις ύψους 1.110.000 περίπου ευρώ, ενώ στις 13 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε νέα πληρωμή στην οποία συμπεριλήφθηκε και η περιοχή της Βοιωτίας.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget