Το 2007 πήρε 97.000€ – σήμερα χρωστάει 94.060€ - Τρύπιος κουμπαράς το δάνειο



http://thivarealnews.blogspot.gr/search/label/%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%91
Μετά από 6 χρόνια στα οποία συνέχιζε να εξυπηρετεί το δάνειο του, άλλοτε κανονικά και άλλοτε μετά από ρύθμιση, δανειολήπτης – μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος  βρέθηκε να χρωστάει σχεδόν όλο το ποσό που δανείστηκε! Χαρακτηριστικό παράδειγμα των δήθεν ρυθμίσεων – διευκολύνσεων που προτείνουν οι τράπεζες στους οφειλέτες τα τελευταία χρόνια, αποτελεί η περίπτωση του δανειολήπτη ο οποίος έλαβε στεγαστικό δάνειο ύψους 97.000 ευρώ τον Νοέμβριο του 2007.
Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 αποπλήρωνε κανονικά το δάνειο και παρόλα αυτά το υπόλοιπο του έφτανε τα 84.236 ευρώ. Στη συνέχεια η τράπεζα του πρότεινε ένα πακέτο «ευνοϊκών» ρυθμίσεων προκειμένου να τον «διευκολύνει».
 Στα «ψιλά» γράμματα του διακανονισμού, ήταν ο τριπλασιασμός του τόκου, κατά την περίοδο στην οποία θα αποπληρώνονταν μόνο ο τόκος. Αποτέλεσμα της δήθεν ρύθμισης ανάσα ήταν το Σεπτέμβριο του 2013 το χρέος του να έχει φτάσει τα 96.098 ευρώ! Δηλαδή μετά από έξι χρόνια από την εκταμίευση του δανείου, ο δανειολήπτης χρωστούσε περισσότερα από όσα δανείστηκε! Έπειτα, συνέχισε και πάλι να αποπληρώνει κανονικά το δάνειο, δηλαδή και κεφάλαιο και τόκο.
 Μέχρι τον Μάρτιο του 2014, ο δανειολήπτης είχε οφειλή προς την τράπεζα σχεδόν ολόκληρο το κεφάλαιο δηλαδή 94.060 ευρώ, ενώ μέχρι τότε είχε καταβάλλει ως τόκο ύψους 26.119 ευρώ, εκ των οποίων τα 6.884 ευρώ ήταν παρανόμως παρακρατηθέντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο οι τόκοι του δανείου αγγίζουν το μήνα τα 320 ευρώ, ενώ η σύμβαση υπολογίζει τον τόκο με βάση έτος 360 ημερών, αντί 365 ημερών (ή 366 αν είναι δισεκτο) που είναι το νόμιμο.
 «Αν αυτό δεν είναι τοκογλυφία τότε πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί» αναρωτιέται μιλώντας στο radio1d.gr ο πρώην τραπεζικός – συνεργάτης του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Γιώργος Διονυσάτος. Όπως αναφέρει, οι πολίτες πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ όταν υπογράφουν κάποιο διακανονισμό του δανείου τους γιατί είναι πολύ πιθανόν να τους επιβαρύνει περισσότερο από ότι θα τους διευκολύνει.
 Αναφέρει ένα ακόμη παράδειγμα παρόμοιας παράνομης τακτικής από την πλευρά της τράπεζας: δανειολήπτης έλαβε τον Νοέμβριο του 2007 ένα δάνειο ύψους 23.000 ευρώ, και ενώ έχει ήδη πληρώσει περισσότερο από 9.000 ευρώ, σήμερα χρωστάει στην τράπεζα σχεδόν όλο το κεφάλαιο, δηλαδή περίπου 22.400 ευρώ.

δάνειο

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget