Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας - Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΦΕΡΕΙ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΘ


 Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου πολλές δεκάδες σπίτια στα Βλάχικα Κονάκια της Θήβας έμειναν χωρίς νερό από τις πρώτες απογευματινές ώρες έως το πρωί της επόμενης.

 Στα αιτήματα που υποβάλλαμε για άμεση αποκατάσταση της βλάβης πήραμε την απάντηση ότι το προσωπικό της Επιχείρησης δεν επαρκεί.

 · Επίσης τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διευθυντή της ΔΕΥΑΘ με τους κατοίκους των Βαγίων. Εκεί ο μεν Διευθυντής ανέφερε ότι πρέπει να ξεκινήσει η έκδοση κανονικών λογαριασμών. Οι δε κάτοικοι του απάντησαν ότι το νερό είναι ακατάλληλο (από γεώτρηση με διαπιστωμένες συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου), ότι το δίκτυο του μισού χωριού είναι προβληματικό και ότι δε γίνεται με αυτή την κατάσταση να πληρώνουν στις τιμές που ισχύουν γενικά.

 · Εδώ και δύο ημέρες, δεκάδες σπίτια στην Αλυκή είναι (για ακόμη ένα καλοκαίρι) χωρίς νερό.

 Ωστόσο από τη Δημοτική Αρχή ακούγαμε δημόσια ότι το θέμα της υδροδότησης της Αλυκής λύθηκε.

 · Σε μια σειρά χωριά του Δήμου αποστέλλονται τώρα λογαριασμοί για περίοδο έως και 7 ετών πριν, εξαιτίας των γνωστών θεμάτων με την επέκταση της αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΘ.

 Στις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας τόσο για την έκδοση λογαριασμών μετά από πολλά χρόνια, όσο και για το ζήτημα ότι ένα μέρος αυτών έχει παραγραφεί, η Δημοτική Αρχή απαντάει ότι θα γίνουν ρυθμίσεις…

 · Πρόσφατα, η Κοινότητα Λεύκτρων παραπονιόταν για την απαξίωση της υδατοδεξαμενής του χωριού.

 Τελικά η Δημοτική Αρχή απέδειξε για ποιον προστρέχει, όταν στο Καπαρέλλι παρείχε νερό στην εταιρεία που εγκαθιστά ανεμογεννήτριες στον Άγιο Βασίλη, στερώντας το από τους κατοίκους του χωριού.

 · Τέλος, το αναγκαίο και δίκαιο αίτημα για μείωση της τιμής του νερού στη Θήβα μοιάζει εκτός θέματος για τη Δημοτική Αρχή.

 Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της απαράδεκτης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η ΔΕΥΑΘ.

 Φυσικά τα εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αποτελούν μία πολύ βασική αιτία.

 Όμως η επίκληση αυτών των εμποδίων από τη Δημοτική Αρχή κάθε φορά που διαμαρτυρόμαστε έχει καταντήσει πλέον πρόφαση, αφού εδώ και χρόνια δεν παίρνει αποφασιστικές πρωτοβουλίες ώστε να αρθούν.

 Από εκεί και πέρα, για το ζήτημα της καθυστέρησης έκδοσης λογαριασμών, όπως και για την καθυστέρηση βασικών έργων όπως η αποκατάσταση του προβληματικού δικτύου στα Βάγια και η σύνδεσή τους με το Μόρνο, η Δημοτική Αρχή έχει την αποκλειστική ευθύνη.

 Αντικειμενικά, η συνέχιση της απαράδεκτης κατάστασης ανοίγει το δρόμο για την είσοδο εργολάβων και στρώνει το έδαφος για να περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια για συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ στην κατεύθυνση της ακόμα μεγαλύτερης εμπορευματοποίησης του νερού.

 Αυτή η προοπτική θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών για το στοιχειώδες δικαίωμά του στην ύδρευση.

 Η πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη ΔΕΥΑΘ αποδείχθηκε ότι δεν έδωσε απαντήσεις σε μία σειρά κρίσιμα ζητήματα. Πολύ περισσότερο, η Δημοτική Αρχή δεν δεσμεύτηκε για τίποτα ως προς τα συγκεκριμένα θέματα που ταλανίζουν το λαό της περιοχής.

 Από την πλευρά μας ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών ώστε:

 1. Να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση της υπηρεσίας με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, μακριά από λογικές εισόδου εργολάβων.

 2. Να λυθούν τα προβλήματα ασφαλούς υδροδότησης των Βαγίων και να επισπευσθούν τα έργα υδροδότησης της Αλυκής.

 3. Να μειωθεί η τιμή του νερού στη Θήβα.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget