Άφωνος έμεινε αγρότης-παραγωγός σιταριού όταν φθάνοντας στο χωράφι του για να το θερίσει, διαπίστωσε ότι κάποιος άλλος προηγήθηκε, στερώντας από αυτόν την παραγωγή του.
Ο κ. Θεόδωρος Μαυρομιχάλης καλλιεργεί ένα χωράφι 12 στρεμμάτων σε αγροτική περιοχή των Σημάντρων εδώ και 30 χρόνια και μέχρι φέτος δεν είχε παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα αφού έσπερνε και θέριζε κανονικά. Όπως ο ίδιος επεσήμανε οι δύο ιδιοκτήτες θεριζοαλωνιστικών μηχανών, με τους οποίους συνεργαζόταν στο παρελθόν δε γνώριζαν κάτι για το περιστατικό. «Καλλιεργώ εδώ και 30 χρόνια το χωράφι και ποτέ δεν μου παρουσιάστηκε κάτι τέτοιο, συνεννοήθηκα με κάποιον ιδιοκτήτη θεριζοαλωνιστικής μηχανής να θερίσουμε το χωράφι και μόλις έφτασα, έμεινα άφωνος καθώς διαπίστωσα ότι κάποιος προηγήθηκε και θέρισε την παραγωγή μου» είπε ο κ. Μαυρομιχάλης.
Άμεσα έσπευσε στην αστυνομία καταθέτοντας μήνυση κατά αγνώστων, ενημερώνοντας παράλληλα και την εισαγγελία, όπως ο ίδιος είπε ενώ παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις του, σε κατοίκους αλλά και τον πρόεδρο του αγροτικού συνεταιρισμού Σημάντρων, δεν κατάφερε να μάθει κάτι σχετικά με την παράνομη αυτή ενέργεια. «Αρκετές ημέρες πηγαινοερχόμουν στην περιοχή ρωτώντας διάφορους που θα μπορούσαν να είχαν δει κάτι μήπως και με βοηθήσουν, αλλά μάταια» είπε ο αγρότης.
Μικρή η ζημιά, μεγάλη η απώλεια
Η ζημιά υπολογίζεται περίπου στους 2,5 τόνους σιτάρι ωστόσο αυτό που προβλημάτισε ιδιαίτερα τον αγρότη είναι το γεγονός ότι έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο καλλιέργειας αφού ήθελε τη συγκεκριμένη ποσότητα σιταριού να τη διατηρήσει ως σπόρο για την επόμενη καλλιεργητική χρονιά. Το σιτάρι φέτος πωλείται γύρω στα 0,20 ευρώ ανά κιλό οπότε παραγωγή των 2,5 τόνων κοστίζει περίπου 500 ευρώ. «Αυτό που με στεναχωρεί ιδιαίτερα είναι ότι φρόντισα με μεγάλη επιμέλεια το χωράφι αυτό γιατί ήθελα να κρατήσω την παραγωγή του και να τη χρησιμοποιήσω ως σπόρο για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο» είπε ο κ. Μαυρομιχάλης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγροτικού συνεταιρισμού Σημάντρων Ευάγγελο Μισαηλίδη, στο παρελθόν έχουν συμβεί περιστατικά εκ παραδρομής θερισμού χωραφιών των οποίων οι παραγωγές αποδόθηκαν τελικά στους νόμιμους δικαιούχους τους. Τέτοιο όμως συμβάν είναι πρωτοφανές για την περιοχή. Στα Σήμαντρα δραστηριοποιούνται 5 θεριζοαλωνιστικές μηχανές από τον τόπο.
ΠΗΓΗ http://www.xalkidikipress.gr
Δημοσίευση σχολίου