Ως τις 30 Ιουλίου 2012 θα γίνονται δεκτές Αιτήσεις Συμμετοχής εργαζομένων σε μικρομεσαίες εξωστρεφείς επιχειρήσεις, αυτοαπασχολουμένων, αλλά και επιχειρηματιών που στόχο έχουν τη διεθνοποίησή των επιχειρήσεών τους, προκειμένου να καταρτιστούν σε θέματα εξωστρέφειας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό».
Πρόκειται πρόγραμμα που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε συνεργασία με τους εξαγωγικούς φορείς της χώρας, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης και τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και σκοπό έχει μεταφέρει εξαγωγική τεχνογνωσία σε 6.800 δικαιούχους, σε όλη τη χώρα.
Όπως τόνισε η Πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη: «οι Έλληνες Εξαγωγείς αποδεικνύονται για ακόμη φορά εμπροσθοφυλακή ανάπτυξης, όχι μόνο εισφέροντας πάνω από 23 δις ευρώ κάθε χρόνο στη χώρα,
αλλά και δημιουργώντας νέο κεφάλαιο γνώσης, απαραίτητο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.Το Πρόγραμμα Επιδοτούμενης Κατάρτισης αφ’ ενός εξοπλίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τεχνογνωσίας διεθνοποίησης και διείσδυσης στις διεθνείς αγοράς, αφετέρου όμως ενισχύει και την προσπάθεια της Επίσημης Πολιτείας και του Υπουργείου Ανάπτυξης για αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ, με δράσεις που απευθύνονται σε χιλιάδες δικαιούχους σε όλη την Επικράτεια.
Εξαγωγικές επιχειρήσεις που αποτελούν υποδείγματα εξωστρέφειας και εξειδικευμένοι εισηγητές μοιράζονται εμπειρίες και γνώσεις με όλους όσοι στοχεύουν τον εξωστρεφή προσανατολισμό, δείχνοντας το δρόμο για τον οριστικό μετασχηματισμό του αναπτυξιακού προτύπου της χώρας προς ένα εξαγωγικό παραγωγικό μοντέλο.
Στόχος του Προγράμματος είναι εν μέσω αντιξοοτήτων, οι ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις, ειδικά οι μικρομεσαίες να αποκτήσουν έναν οδικό χάρτη, με σαφή στόχευση και τα εφόδια διείσδυσης στις διεθνείς αγορές».
Ειδικότερα, το Πρόγραμμα απευθύνεται σε α) εργαζομένους μικρομεσαίων επιχειρήσεων (με προσωπικό έως 250 άτομα), β) αυτοαπασχολούμενους και γ) επιχειρηματίες, ενώ προβλέπει την υλοποίηση προγραμμάτων συμβουλευτικής και κατάρτισης, με σκοπό την Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού, των ΜΜΕ και των Επιχειρήσεων σε θέματα Εξωστρέφειας.
Η αρχή γίνεται με τη Δράση «Κατάρτιση για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα Εξωστρέφειας», που αφορά στην παροχή κατάρτισης, αρχής γενομένης από τον προσεχή
Σεπτέμβριο, με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων των καταρτιζόμενων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σημαντικό απόθεμα ανθρώπινου δυναμικού, με ειδικές γνώσεις και τεχνικές σε θέματα εξωστρέφειας προς όφελος των επιχειρήσεων και της οικονομίας.
Η Κατάρτιση θα έχει διάρκεια 40 ώρες και θα είναι επιδοτούμενη με €5 (μεικτά) ανά ώρα.Το ενδεικτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης, υπό τον τίτλο «Διεθνές Εμπόριο και Εξαγωγές στην Πράξη», περιλαμβάνει θεματικές κατηγορίες όπως: 8 Βήματα για να Εξάγω, Όροι Παράδοσης (INCOTERMS), Όροι Πληρωμής, Δίκτυα
Διανομής, Τελωνειακά & Φορολογικά Θέματα, Ηλεκτρονικό Τελωνείο, Συσκευασία & Labeling προϊόντων, Τιμολογιακή Πολιτική, Εξαγωγικό Marketing & Εκπόνηση Έρευνας Αγοράς, Συμμετοχή σε Εμπορικές Εκθέσεις & Αποστολές, Διαπολιτισμική Επικοινωνία & Εξυπηρέτηση Διεθνών Πελατών, Υγιεινή &
Ασφάλεια. Απαραίτητα Δικαιολογητικά
Για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα εξής δικαιολογητικά:
1. Αίτηση συμμετοχής (από τα site των Συνδέσμων, του ΟΠΕ και της ΕΕΔΕ)
2. Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
3. Βεβαίωση εργοδότη ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος
4. Πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα
5. Πρόσφατη φωτογραφία
6. Υπεύθυνη Δήλωση ότι η επιχείρηση δεν απασχολεί προσωπικό άνω των 250 ατόμων
Οι Αιτήσεις Συμμετοχής μπορούν να κατατίθενται ή να αποστέλλονται στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (Κρατίνου 11, 105 52, Αθήνα, Τηλ.: 210 52 28 925) ή απευθείας στην ΕΕΔΕ (Λ. Ιωνίας 200 και Ιακωβάτων 61, 111 44, Κ. Πατήσια, Αθήνα Τηλ.: 210 21 10 100).
Δημοσίευση σχολίου