Το ζωνάρι δεν βαστά, βάλτε τιράντες...

Το ζωνάρι τους σφίγγουν όλο και περισσότερο, χρόνο με τον χρόνο, οι δημόσιοι υπάλληλοι, λόγω των συνεχών μειώσεων του μισθού τους

Η αμοιβή τους είναι χαμηλότερη από τον μέσο όρο της Ευρώπης, ενώ από το 2009 έως και σήμερα έχει περιοριστεί πάνω από 35%...

Συγκεκριμένα το σύνολο του μισθολογικού κόστους των δημοσίων υπαλλήλων το 2009 έφθανε τα 14,7 δισ. ευρώ, ενώ το 2011έπεσε στα 11,2 δισ. ευρώ, ενώ το 2012 αναμένεται να κατηφορίσει στα 10,2 δισ. ευρώ.

Η μείωση θα προέρχεται κυρίως από την κατάργηση σημαντικού αριθμού κενών οργανικών θέσεων και επαναπροσδιορισμού θέσεων ευθύνης, καθιέρωση ελαστικών μορφών απασχόλησης στο Δημόσιο, παροχή αδειών άνευ αποδοχών, αύξηση ωραρίου εργασίας στις 40 ώρες εβδομαδιαίως.

Είναι φανερό ότι για την κυβέρνηση το μισθολόγιο του δημόσιου τομέα ήταν - και δυστυχώς είναι και σήμερα - η εύκολη λύση εξοικονόμησης πόρων. Και με την προπαγάνδα κατάφερε σε έναν μεγάλο βαθμό να έχει με το μέρος της στην πολιτική αυτή της σφαγής των μισθών μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.

Όσο όμως κόβουν τους μισθούς των δημοσίων τόσο ανεβαίνουν οι επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, αφού είναι δεδομένη η παραπέρα μείωση των εσόδων από τις εισφορές των εργαζομένων εξαιτίας της δραματικής αύξησης της ανεργίας και της μείωσης των αποδοχών…

Το 2009 οι επιχορηγήσεις έφθαναν τα 9,2 δισ. ευρώ, ενώ το 2011 έφθασαν τα 14,8 δισ. ευρώ!!!

Τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία (ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ και ΟΑΕΕ) συγκεντρώνουν το 83% της αύξησης αυτής.

Ο φαύλος κύκλος λοιπόν έχει σαν αποτέλεσμα το γερό ψαλίδισμα στις συντάξεις, που ξεπερνά το 15% συνολικά.

Το 2009 το κράτος πλήρωνε για τους συνταξιούχους περί τα 7 δισ. ευρώ, ενώ το 2011 οι πληρωμές περιορίστηκαν στα 6,5 δισ. ευρώ, παρά το κύμα των αποχωρήσεων των δημοσίων υπαλλήλων!!!

Την ίδια ώρα η ανεργία ως ποσοστό του ενεργού πληθυσμού και σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Eurostat θα φτάσει στο 18,4% το επόμενο έτος από 16,6% φέτος.

Τα στοιχεία αυτά προσεγγίζουν περισσότερο τις διαπιστώσεις του ΔΝΤ, παρά εκείνες που καταγράφηκαν στον προϋπολογισμό που συζητείται στη Βουλή και βάσει του οποίου η ανεργία θα ανέλθει στο 15,4% φέτος και στο 17,1% το 2012.

Τα νεότερα στοιχεία, που διατυπώνονται από επίσημα κυβερνητικά χείλη, οδηγούν τον αριθμό των ανέργων σε πάνω από 1.000.000.



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget