Σε απόγνωση οι άποροι της Χαλκίδας



Σε απόγνωση βρίσκονται οι άποροι της Χαλκίδας, άνθρωποι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και περιμένουν να ζήσουν από τα προνοιακά επιδόματα ένδειας (απορίας). Η καταβολή των επιδομάτων έχει καθυστερήσει και υπάρχουν φόβοι ακόμη και για κατάργησή τους.

Τα επιδόματα αυτά δίνονται από το Κράτος, με διαμεσολαβητή τον Δήμο, ο οποίος απλώς τα χορηγεί. Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαλκιδέων εξηγεί αυτή την λεπτομέρεια (ότι δηλαδή δεν χορηγεί τα επιδόματα ο Δήμος από δικούς του πόρους) και καθησυχάζει τους δικαιούχους ως προς την καταβολή τους σε σύντομο χρόνο.

Η πλήρης ανακοίνωση του Δήμου είναι η εξής:


"Οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων ένδειας (απορίας) –που στο σύνολό τους, έχουν ως μοναδικό εισόδημα την κοινωνική αυτή παροχή- απευθύνονται στο Δήμο, αγωνιώντας για την καθυστέρηση στην καταβολή τους.

Ευνόητο είναι ότι οποιαδήποτε ανάλογη καθυστέρηση σε περιόδους εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, είναι καταστροφική και εξαθλιωτική για τη ζωή αυτών των πολιτών.

Είναι προφανές πως στο νέο σύστημα καταβολής των προνοιακών αρχικά υπήρξαν προβλήματα και αρκετά συχνά παρατηρούνται καθυστερήσεις. Δικαιολογημένα οι δικαιούχοι είναι έντονα δυσαρεστημένοι.

Είναι δε επιπρόσθετα φορτισμένοι από την καχυποψία και τον φόβο που δημιουργεί το κλίμα των συνεχών και γενικότερων περικοπών, αν και στην περίπτωση δεν υφίσταται κάτι τέτοιο τουλάχιστον έως τον παρόντα χρόνο.

Από πλευράς Δήμου Χαλκιδέων, διευκρινίζεται ότι:

Η κοινωνική αυτή παροχή είναι Κρατική, η οποία απλώς διανέμεται στους δικαιούχους μέσω των Δήμων. Η επίσημη πληροφόρηση θέλει τις σχετικές πιστώσεις εντός του επομένου διαστήματος να διαβιβάζονται στους Δήμους, ώστε να καταβληθούν στους κατά νόμο δικαιούχους τους.

Σε ό,τι αφορά στο Δήμο Χαλκιδέων, το συνολικό ποσό των προνοιακών επιδομάτων ένδειας (απορίας) ανέρχεται στα 98.000 ευρώ. "

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget