ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΤΑ «ΠΕΡΙ ΞΕΠΑΓΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΕΤΙΩΝ»

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ & ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΛΩΝΑ

Απέτυχε η κυβέρνηση να πείσει ότι το νομοσχέδιο έκτρωμα Γεωργιάδη είναι φιλολαϊκό και ρίχνει το τυράκι των τριετιών. Με στόχο να πετάξει την «μπάλα στην εξέδρα» για την εγκληματική της πολιτική και το αντεργατικό έκτρωμα που συζητείται στη Βουλή (το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει 13 ώρες δουλειά, απογείωση της ευελιξίας, δουλειά τις Κυριακές, ασυλία στην εργοδοσία να απολύει) ο υπουργός Εργασίας τάζει «ξεπάγωμα» τάχα των τριετιών, σβήνοντας όμως πολλά χρόνια δουλειάς για τους εργαζόμενους.

 Ξεκαθάρισε ότι το «ξεπάγωμα» δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, αλλά θα εφαρμοστεί από την 1η Γενάρη του 2024, δηλαδή καλό 2027 θα δοθεί η όποια αύξηση, αν δοθεί και δεν συμψηφιστεί με τις υπόλοιπες αποδοχές. Δηλαδή όλες οι αυξήσεις που θα είχε ένας εργαζόμενος από το 2012 ως σήμερα, χάνονται και διαγράφονται 12 χρόνια δουλειάς!

 Παράλληλα βάζει όρους και προϋποθέσεις και για αυτές τις αυξήσεις, καθώς αν στην ατομική σύμβαση έχουν απορροφηθεί προσαυξήσεις που είναι «σημαντικές» (δηλαδή πάνω από το σημερινό κατώτατο μισθό), αυτές θα συμψηφιστούν με τον κατώτατο. Η κυβέρνηση ανακοινώνει ένα μέτρο που ξέρει ότι αφορά ελάχιστους εργαζόμενους.

 Με αυτά τα επικοινωνιακά τρικ, η κυβέρνηση προκαλεί! Κοροϊδεύει τους εργαζόμενους για αυξήσεις που θα δουν μετά από χρόνια, όταν οι εργαζόμενοι σήμερα στενάζουν πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ, όταν η ακρίβεια σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης θερίζει και σαρώνει τους μισθούς, όταν το πετρέλαιο θέρμανσης γίνεται άπιαστο όνειρο.

 Όσοι από το 2024 ξεκινήσουν να μετράνε "τριετία" πώς ακριβώς θα συμπληρώσουν έστω και μια; Με τις μισές συμβάσεις να είναι μερικής απασχόλησης, ορισμένου χρόνου κλπ; Τριετία σημαίνει τρία χρόνια αδιάλειπτης εργασίας. Με 7000 απολύσεις την ημέρα ελάχιστοι το καταφέρνουν αυτό ειδικά σε πιο νέες και παραγωγικές ηλικίες. Με τις συμβάσεις κατά παραγγελία και ελάχιστων ωρών που φέρνει το νομοσχέδιο ποιος θα φτάνει τα τρία χρόνια - 900 ένσημα αδιάλειπτης εργασίας για να πάρει την συγκεκριμένη αύξηση;;;

 Οι τριετίες είναι δικαίωμα των εργαζομένων, δεν είναι παροχή καμιάς κυβέρνησης. Σταματήστε να κλέβετε τον ιδρώτα και τη δουλειά των εργαζομένων. Να ξεπαγώσουν άμεσα, για όλους τους εργαζόμενους και αναδρομικά οι τριετίες.

 Η απάντηση των εργαζομένων θα δοθεί μαζικά και δυναμικά με την απεργία της Πέμπτης ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα και διεκδικώντας γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ξεπάγωμα των τριετιών για όλους τους εργαζόμενους και αναδρομικά από το 2012, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 Τις απαντήσεις τις δίνουν οι δεκάδες απεργιακές συμμετοχές όλων των Ομοσπονδιών εργαζομένων στη βιομηχανία και την μεταποίηση (μεταξύ αυτών και η Ομοσπονδία μας ΟΕΦΣΕΕ), η πλειοψηφία των Εργατικών Κέντρων στη χώρα, το Δημόσιο (ΑΔΕΔΥ).

 Βιομήχανοι και Κυβέρνηση να επαναφέρουν τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που με κρατική παρέμβαση και με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, στερούνται οι εργαζόμενοι εδώ και 12 χρόνια. Να υπογραφεί Κλαδική ΣΣΕ από τους Συνδέσμους Φαρμακοβιομηχάνων (ΣΦΕΕ - ΠΕΦ) που επιμελώς αρνούνται. Να υπογραφούν Επιχειρησιακές ΣΣΕ που τα Σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας μας έχουν καταθέσει (ΦΑΜΑΡ, BOEHRINGER, κ.α).

 Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ – Όλοι στον αγώνα!

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget