Η «απάτη» των τριετιών !!!!

 του Βασίλη Βιλιάρδου

 Με δεδομένο το ότι, ο μνημονιακός νόμος του 2012 προβλέπει πως οι τριετίες θα πρέπει να ξεπαγώσουν τον επόμενο χρόνο, αφού πέσει σε ετήσια βάση η ανεργία κάτω από  το 10%, όπως μάλλον θα συμβεί, η πρώτη «απάτη» της κυβέρνησης είναι η κατάργηση των αναδρομικών των τριετιών - με νέο νόμο που θα καταθέσει στη Βουλή.

 Η δεύτερη «απάτη» είναι το ότι, οι τριετίες αφορούν μόνο το 29% του συνόλου των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα - των οποίων οι μισθοί προκύπτουν από συλλογικές συμβάσεις που ευρίσκονται σε ισχύ. Σήμερα όμως ευρίσκονται σε ισχύ μόλις 38 κλαδικές και επαγγελματικές συλλογικές συμβάσεις - οπότε όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, το 71% του ιδιωτικού τομέα, δεν θα πάρουν τίποτα.

 Επομένως, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για ξεπάγωμα των τριετιών πριν την ώρα τους, είναι μία καλοστημένη παγίδα - ένα τέχνασμα, για να καταργηθούν οι ψηφισμένες μελλοντικές αυξήσεις των εργαζομένων, τόσο οι αναδρομικές, όσο και οι κανονικές, έτσι ώστε να μην υπάρχει κόστος για τον ιδιωτικό τομέα και το δημόσιο.

 Είναι αδιανόητο να νομίζει η κυβέρνηση πως μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες, σαν να πρόκειται για ηλιθίους - κάτι που θα πληρώσει πολύ ακριβά. Ο κ. Γεωργιάδης θα πρέπει να σκεφθεί πολύ καλά, προτού καταθέσει το νέο νόμο, για να ακυρώσει στην ουσία τον παλαιότερο - δεν απευθύνεται σε ιθαγενείς.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget