ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Ηλίας Τραμπάκουλος-

 Το καλοκαίρι, μετά τις αυξημένες προσφυγικές ροές στη χώρα μας, άρχισε να γεμίζει πάλι το καμπ της Θήβας. Μαζί με τους ενήλικες ήρθαν και αρκετά παιδιά που γράφτηκαν στα σχολεία της Θήβας. Γύρω στους 80 μαθητές μπαίνουν στις σχολικές αίθουσες χωρίς να γνωρίζουν γρι ελληνικά με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

    Η σχετική νομοθεσία αναφέρει ότι στα σχολεία που φοιτούν προσφυγόπουλα λειτουργεί Τάξη Υποδοχής όπου προσλαμβάνεται δάσκαλος μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και εργάζεται με ένα συγκεκριμένο Αναλυτικό Πρόγραμμα  και συγκεκριμένα βιβλία.

  Οι μαθητές αυτοί , για κάποιες ώρες, ενσωματώνονται στα τμήματα του σχολείου παρακολουθώντας- κυρίως- τα διδακτικά αντικείμενα της Μουσικής, Θεατρικής Αγωγής, Πληροφορικής, Εικαστικών, Γυμναστικής.

    Με αυτόν τον συνδυασμό  ΚΑΙ γνώσεις αποκτούν τα παιδιά ΚΑΙ κοινωνικοποιούνται. Ας μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά δεν έχουν ξαναμπεί σε σχολική αίθουσα.

    Όμως, κοντεύει να βγει ο Σεπτέμβρης και δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη εκπαιδευτικού σε Τάξη Υποδοχής. Ούτε για τη Θήβα, ούτε για τα Οινόφυτα και τη Ριτσώνα, ούτε για καμία περιοχή της Ελλάδας.

    Περιμένουμε να περάσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και να προσληφθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δάσκαλοι για τις Τάξεις Υποδοχής αλλά και εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών, Ειδικής Αγωγής αλλά και δάσκαλοι/νηπιαγωγοί ώστε να λειτουργήσουν πλήρως και όλα τα Ολοήμερα.

    Εν τω μεταξύ θα έχει χαθεί ένας ολόκληρος μήνας για κάποια παιδιά, για κάποια μαθήματα, για κάποια σχολεία …

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget