Δυναμικό ΟΧΙ κατά του πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου στην Αλυκή

 Την έντονη αντίδραση τους στη δημιουργία ενός φαραωνικού πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου στον κόλπο της Δομβραίνας εξέφρασαν δημότες και παραθεριστές στον οικισμό της Αλυκής, σε ανοικτή συγκέντρωση που έγινε με πρωτοβουλία της τοπικής Επιτροπής Πολιτών, το απόγευμα της Πέμπτης.

 Στόχος ήταν η ενημέρωση των πολιτών και ο συντονισμός των προσπαθειών για να σταματήσει η περιοχή να γίνεται “το πειραματόζωο των κυβερνώντων και των επιχειρηματιών”, όπως δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Θηβαίων Ηλίας Τραμπάκουλος.

Ο δήμαρχος Γιώργος Αναστασίου και εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Θηβαίων ήταν εκεί δηλώνοντας τη στήριξή τους στον αγώνα που ξεκίνησαν οι τοπικές συλλογικότητες και λίγοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ακούστηκε ένα βροντερό και καθολικό “ΟΧΙ” ακόμη και από αυτούς που παλιότερα και συστηματικά έλεγαν “ΝΑΙ” σε όλα.

Κατά της συγκεκριμένης επένδυσης έχουν ταχθεί το Δ.Σ Θηβαίων και ο περιβαλλοντικός Σύνδεσμος για την προστασία του Κορινθιακού κόλπου ΣΠΟΑΚ, που μετά την πληθώρα των ιχθυοκαλλιεργειών βλέπουν περαιτέρω υποβάθμιση της θαλάσσιας περιοχής.

 Η τοπική κοινωνία αντιδρά και καλεί όλους τους υπευθύνους φορείς να πάρουν πρωτοβουλία υπεράσπισης του γενικότερου συμφέροντος, κόντρα στα επενδυτικά συμφέροντα που αδιαφορούν για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget