Χρωστάς λίγα;;; χάνεις το σπίτι σου!!! Χρωστάς πολλά;;; δεν πληρώνεις ή δίνεις ελάχιστα και όταν έχεις

Την ώρα που οι δανειολήπτες εύχονται για παράταση της αναστολής πληρωμών των δανειακών τους υποχρεώσεων, καθώς βλέπουν τα έσοδά τους να καταποντίζονται, ολοένα και περισσότεροι προστίθενται στους «κόκκινους δανειολήπτες» που αδυνατούν χωρίς δική τους ευθύνη να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Η κυβέρνηση από την άλλη έχει φροντίσει για την κατάργηση κάθε ευνοϊκού νομοσχεδίου για τους ευάλωτους δανειολήπτες και οι τράπεζες συνεχίζουν ακάθεκτες να απειλούν τις οικογένειες με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
 Αυτά βέβαια ισχύουν για τους δύσμοιρους που πήραν ένα στεγαστικό ή καταναλωτικό δάνειο μερικών χιλιάδων ευρώ. Γιατί για αυτούς που πήραν εκατομμύρια η αντιμετώπιση είναι διαφορετική όπως φαίνεται και από την τελευταία προκλητική συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με γνωστό επιχειρηματία – ιδιοκτήτη καζίνο. Στην περίπτωση αυτή, λοιπόν, η Πειραιώς δεν είχε κανένα ενδοιασμό να διαγράψει 138 εκατ. ευρώ και να συμφωνήσει να λάβει μόλις 12 εκατ. ευρώ και μάλιστα με περίοδο χάριτος 6 ετών και αποπληρωμή έως το έτος 2048! Χρωστάς δηλαδή λίγα, χάνεις το σπίτι σου. Χρωστάς πολλά, δεν πληρώνεις ή δίνεις ελάχιστα και όταν έχεις.
 Επομένως, όλα αυτές οι μπούρδες για «κουλτούρα πληρωμών» και «στρατηγικούς κακοπληρωτές» που στοχοποιούν την κοινωνία των ευάλωτων νοικοκυριών και έχει γίνει καραμέλα στο στόμα κυρίως των υπουργών είναι μία αισχρή προπαγάνδα με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να στρέψουν την μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη.
 Οι Τράπεζες μπορούν και πρέπει να διαγράψουν οφειλές και αποδεικνύεται περίτρανα από την παραπάνω σκανδαλώδη συμφωνία. Πόσες διαγραφές ευάλωτων νοικοκυριών θα μπορούσε να κάνει η Πειραιώς για 138 εκατ. ευρώ; Πάρα πολλές. Αντιθέτως, κυνηγάει τον πολύπαθο Έλληνα εργαζόμενο και άνεργο για να του πάρει το σπίτι και από την άλλη διαγράφει εκατομμύρια σε πραγματικούς στρατηγικούς κακοπληρωτές εκατομμυρίων ευρώ, δίνοντας μάλιστα περιόδους χάριτος και όχι μόνο δεύτερη αλλά πολλές ευκαιρίες.

Χαράλαμπος Περβανάς

στεγαστικό ή καταναλωτικό δάνειο

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget