Πώς οι έξυπνες τηλεοράσεις μας παρακολουθούν συνεχώς

Αν πιστεύετε ότι οι μόνες συσκευές που μπορούν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες σας είναι τα smartphone και οι ψηφιακοί βοηθοί σας, τότε είστε γελασμένοι! Όπως έδειξε μία νέα έρευνα, οι δημοφιλείς υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε για παρακολούθηση περιεχομένου από το διαδίκτυο, όπως οι έξυπνες τηλεοράσεις, μας παρακολουθούν στενά!
 Η έρευνα, που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον και του Πανεπιστημίου του Σικάγο, μελέτησε διάφορες υπηρεσίες OTT (Over The Top), μεταξύ των οποίων οι Roku και Amazon Fire TV και διαπίστωσε ότι παρακολουθούν και εξάγουν δεδομένα των χρηστών τους. Με τον τρόπο αυτό, επηρεάζουν και τις πολυάριθμες έξυπνες τηλεοράσεις που συνδέονται με το Διαδίκτυο.
 Οι υπηρεσίες OTT είναι εξοπλισμένες με data trackers. Σύμφωνα με την έρευνα το 69% των καναλιών Roku έχει trackers, ενώ στο Amazon Fire TV αγγίζει το 89% των καναλιών. Οι υπηρεσίες OTT βρέθηκαν να συνδέονται με περίπου 60 τομείς παρακολούθησης, για κοινή χρήση δεδομένων.
 Αυτές οι υπηρεσίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη διαφήμιση για τη δημιουργία εσόδων και τη συλλογή δεδομένων χρήστη, όπως αναγνωριστικά συσκευών, σειριακούς αριθμούς, διευθύνσεις MAC WiFi και SSID. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν επίσης το μικρόφωνο, το ιστορικό προβολής και τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών.
 Εκτός από τη στοχοθετημένη διαφήμιση, τα δεδομένα μπορούν να παρέχονται σε διάφορους προγραμματιστές εφαρμογών, συμβάλλοντας έτσι σε μια πράξη παραβίασης των δεδομένων. Επιπλέον, ανακαλύφθηκε ότι τα API τοπικού απομακρυσμένου ελέγχου για τις υπηρεσίες OTT είναι επιρρεπή σε σφάλμα. Το ελάττωμα εξάγει τη θέση των χρηστών, ανακτά τα εγκατεστημένα κανάλια, εγκαθιστά νέα κανάλια και αποκτά πρόσβαση σε αναγνωριστικά συσκευών.
 Πώς ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές;
 Το ερευνητικό έγγραφο υποδηλώνει ότι οι ερευνητές που συμμετείχαν στη μελέτη ανέπτυξαν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα. Το bot φόρτωσε 1000 κανάλια στο Roku και την Amazon Fire TV και συγκέντρωσε τις πληροφορίες καναλιού από τα καταστήματα καναλιών OTT.
 Ο αυτοματοποιημένος ανιχνευτής επέδειξε την ανθρώπινη συμπεριφορά και ερεύνησε τις δυνατότητες παρακολούθησης των υπηρεσιών OTT, περνώντας από όλα τα κανάλια όπως ένας πραγματικός χρήστης.
 Η διαδικασία ακολουθήθηκε από την αλληλεπίδραση με τα κανάλια και την αναπαραγωγή βίντεο, όπως θα έκανε κι ένας άνθρωπος.
 Μετά τη διαδικασία συλλογής δεδομένων δικτύου και παρακολούθησης κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, οι ανιχνευτές έλαβαν τα ακατέργαστα δεδομένα και επεξεργάστηκαν τα δεδομένα που συλλέχθηκαν.

Μπορείτε να δείτε την λεπτομερή μελέτη από εδώ.

θηβα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget