Η … ΠΑΖΑΡΙΩΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ηλίας Τραμπάκουλος
Πρώτη φορά μέλος στην επιτροπή για την εμποροπανήγυρη Θήβας και τη διάθεση χώρων. Μπήκα με δυσπιστία αποφεύγοντας ,όπως ο διάολος το λιβάνι, τη συμμετοχή μου τα προηγούμενα χρόνια. Θες η φήμη για προαποφασισμένες αποφάσεις, θες οι καβγάδες μεταξύ παζαριωτών … δεν ήθελα να είμαι συμμέτοχος σε μια τέτοια διαδικασία.
 Φέτος, λοιπόν, πήγα για να γνωρίσω από πρώτο χέρι πώς λειτουργεί το σύστημα της παραχώρησης « παραγκών». Πρώτο βιολί ο αντιδήμαρχος κ. Χατζησταμάτης που με μαεστρία και διπλωματικότητα προσπαθούσε να οργανώσει τη διαδικασία που είχε κάποιες παραλείψεις. Κράτησε 4 ώρες με πολλές διακοπές από τα μέλη της επιτροπής (Νικολάου- Πρόεδρος, Κίτσος, Χατζησταμάτης, Τραμπάκουλος, Βενιζέλος) προκειμένου να επιβληθεί τάξη και ησυχία μιας και υπήρχαν συγκρούσεις για τις προνομιούχες θέσεις. Οι γκρίνιες από τους παζαριώτες ήταν σχετικά λίγες. Κάποιες ξεπεράστηκαν με δημόσια κλήρωση. Ευτυχώς, δεν γίνεται πλέον δημοπρασία που μπορεί να έφερνε περισσότερα χρήματα αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα υπήρχαν παρατράγουδα.
 Η ομάδα των δημοτικών υπαλλήλων που υποστήριξε το έργο λειτούργησε επαγγελματικά και με υπομονή.
 Ως παρατήρηση πρέπει να επισημάνω τη μικρή συμμετοχή Θηβαίων εμπόρων ( μόλις 4).
 Τα έσοδα του Δήμου Θηβαίων ξεπέρασαν τα 130.000 ευρώ μιας και μόνο 12 θέσεις έμειναν κενές και οι οποίες- πιθανότατα- θα καλυφθούν από μικροπωλητές που θα ενδιαφερθούν τις επόμενες ημέρες. Η φετινή κατασκευή- μετά και τις περσινές γκρίνιες και ενστάσεις μας- κόστισε πολύ λιγότερο από πέρυσι. Περισσότερα έσοδα, λιγότερα έξοδα λοιπόν.
 Θεωρώ ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί όλη αυτή η ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πανηγυριώτες αν το όλο εγχείρημα γίνονταν με ηλεκτρονικό τρόπο. Αυτό, βέβαια, δεν το ευνοεί η συχνή αλλαγή χώρων και κατασκευών που πραγματοποιεί διαχρονικά ο δήμος μας. Όμως, μετά την οριστική και μόνιμη διαμόρφωση του χώρου από τον δήμο αυτό επιβάλλεται προκειμένου να υπάρχει και διαφάνεια αλλά και να μην αναγκάζονται μικροπωλητές από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Τρίπολη κ.λ.π. να χάνουν μεροκάματο και χρόνο. Αυτό είναι κάτι που θα προταθεί για υλοποίηση στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
 Η προτροπή μας στη δημοτική αρχή και την τεχνική υπηρεσία είναι να ολοκληρωθεί με ασφάλεια και τις απαιτούμενες προδιαγραφές η διαμόρφωση του νέου χώρου που θα πραγματοποιείται η λαϊκή και το ετήσιο παζάρι μιας και η κατασκευή του είναι πάνω στο ρέμα του Αη Γιάννη. Επίσης, οι όποιες ζημιές έχουν γίνει από τον εργολάβο στον υπό κατασκευή χώρο να αποκατασταθούν για να μην έχουμε ένα ακόμη νέο έργο με ατέλειες πριν ακόμη παραληφθεί.
Να ευχηθούμε καλά ψώνια χωρίς νεροποντές και απρόοπτα.
 Ραντεβού στο παζάρι της Θήβας, από 23-29 Αυγούστου!


ΘΗΒΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget