Στη γιορτή Παιδικού Βιβλίου του 4ου Δημοτικού Σχολείου ο Δήμαρχος Θηβαίων

 Βιβλίο. Το παράθυρό μας για να ταξιδέψουμε στον κόσμο, να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο, να γνωρίσουμε άλλους πολιτισμούς, ήθη, έθιμα. Να ζήσουμε μοναδικές στιγμές συγκίνησης, περιπέτειας, να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

 Όντας βιβλιόφιλος, ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, που επέλεξε να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνοντας μια υπαίθρια δανειστική βιβλιοθήκη στην πλατεία του Πυριού.

 Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας και οι βοηθοί της Βιβλιοθήκης του 4ου Δημοτικού Σχολείου γιόρτασαν την Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του συγγραφέα αγαπημένων παραμυθιών, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να εμπνεύσει και να μυήσει μικρούς και μεγάλους στην πολύτιμη αξία των βιβλίων και του θησαυρού που κρύβουν στις σελίδες τους.

 Η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού, κ. Δέσποινα Νίκα, δάσκαλοι, μικροί μαθητές και γονείς καλωσόρισαν τον Δήμαρχο στην υπαίθρια βιβλιοθήκη. Ο κ. Αναστασίου συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στη δράση και παρότρυνε τα παιδιά να διαβάζουν βιβλία και να ανακαλύψουν τον θησαυρό που κρύβουν μέσα τους.

 Μέσα από τις λέξεις, τις φράσεις, τις εικόνες και τους ήρωες εμπλουτίζεται η έκφραση, οι γνώσεις και η φαντασία των παιδιών. Ας μην ξεχνάμε, για τους… βιβλιοφάγους ο παράδεισος είναι ένα είδος βιβλιοθήκης.

Δήμαρχος Θηβαίων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget