Πλημμυρισμένα 15.000 στρέμματα στην Κωπαΐδα αφήνουν εκτός σιτάρι και μηδική

Στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, τα βασικότερα προβλήματα εστιάζονται στην Κωπαΐδα, όπως και στο οροπέδιο του Δομοκού. Σε ό,τι αφορά την κοιλάδα του Σπερχειού, αν και έχει ανέβει η στάθμη, προς το παρόν δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Αναλυτικότερα, στην Κωπαΐδα, πάνω από 15.000 στρέμματα είναι πλημμυρισμένα, με αποτέλεσμα καλλιέργειες όπως το σιτάρι και η μηδική να βγαίνουν εκτός παραγωγής.
Οι παραγωγοί που επλήγησαν από τις πλημμύρες, εάν θέλουν να διατηρήσουν την καλλιέργειά τους θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν επανασπορά την άνοιξη. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι να επωμιστούν το κόστος της επανασποράς και σίγουρα θα έχουν μειωμένα έσοδα από λιγότερες κοπές που θα κάνουν το καλοκαίρι.
Το σιτάρι αντιμετωπίζει και αυτό πρόβλημα, ενώ οι παραγωγοί οι οποίοι έχουν μπει στο πρόγραμμα της απονιτροποίησης ίσως να μην έχουν εναλλακτικές δυνατότητες για να το αντικαταστήσουν.
Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Δομοκού, το πρόβλημα της πρώην λίμνης Ξυνιάδας παραμένει, διότι οι παρεμβάσεις αποστράγγισης που γίνονται από την περιφέρεια δεν μπορούν δώσουν άμεση λύση, με αποτέλεσμα καλλιέργειες όπως αυτές των σιτηρών και της μηδικής να βρίσκονται βυθισμένες στα βρόχινα νερά.

Κωπαΐδα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget