Δώρα στους μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας προσέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Τούτουζας

 
Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου συνοδεία του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Νίκα και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Νικόλαου Κοβάνη συναντήθηκαν με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Τούτουζα στο 9Ο  Δημοτικό Σχολείο Θήβας όπου και πραγματοποιήθηκε η δωρεά στους μικρούς μαθητές.

 Κατά την είσοδό μας στο σχολείο, μας υποδέχθηκε θερμά η Διευθύντρια κ. Κατερίνα Παπαδά η οποία μας ξενάγησε στις αίθουσες και τους χώρους του σχολείου γενικά αναφέροντάς μας τα προβλήματα υποδομής, εξοπλισμού αλλά και τις σημαντικές αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές Ρομά αναφορικά με την πρόσβασή τους στο σχολείο.

 Αφού ο κ. Τούτουζας μαζί με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους μοίρασαν τα κουτιά με τα δώρα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας τα οποία περιείχαν αθλητικά παπούτσια για όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, φωτογραφήθηκαν με τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους.

 Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Παπαδά μας μίλησε μέσα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα για τον καθημερινό αγώνα των εκπαιδευτικών να στηρίξουν τους μαθητές, να τους διαμορφώσουν ώστε να αισθανθούν αγαπητοί και άξιοι και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία. Η αγάπη και ο ζήλος που επιδεικνύουν στο να παιδαγωγήσουν και να φροντίσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες είναι πραγματικά αξιομίμητα στοιχεία και πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι οι στερεοτυπικές αντιλήψεις που βαραίνουν τις μειονότητες είναι απλά ένα μικρό εμπόδιο μπροστά στη θαυματουργική δύναμη της εκπαίδευσης.

 Τα χαμόγελα και η ευγνωμοσύνη των μικρών μαθητών για τα δώρα που έλαβαν ήταν μοναδικά όπως επίσης και τα στέρεα επιχειρήματα μιας μικρής «επιτροπής» μαθητών που συνάντησαν τον Δήμαρχο για να συζητήσουν μαζί του τις καθημερινές τους δυσκολίες αλλά και την αγάπη τους προς την μάθηση.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget