Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με στελέχη του Συνηγόρου του Πολίτη για το θέμα των ΡΟΜΑ

Τον Δήμο Θηβαίων επισκέφτηκε κλιμάκιο στελεχών της Ανεξάρτητης Αρχής “Συνήγορος του Πολίτη” στις 19 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια προγραμματισμού επισκέψεων στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας, προκειμένου να συζητήσουν θέματα σχετικά με τον οικισμό των ΡΟΜΑ στη Θήβα, όπως οι συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό και η παραβατική συμπεριφορά των διαβιούντων του.
 Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συμμετείχαν οι ειδικοί επιστήμονες του Συνηγόρου κυρίες Α. Παπαδοπούλου και Μ. Βουτσίνου και από πλευράς Δήμου, ο Δήμαρχος κ. Σπ. Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι Θηβαίων κ.κ. Α. Χατζησταμάτης και Σπ. Κίτσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Θ. κ. Αθ. Κοκοντίνης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Αλ. Στάικος, ο Νομικός του Δήμου κ. Κ. Χαλβατζής, η Υπεύθυνη του Γραφείου Στήριξης ΡΟΜΑ και Ευπαθών Ομάδων της ΔΗΚΕΘ κα. Αν. Θάνου και συνεργάτες του Δημάρχου.
 Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενημερώθηκαν τα στελέχη του Συνηγόρου για το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως από την παραβατική συμπεριφορά των ΡΟΜΑ, όπως επιθέσεις σε διερχόμενους οδηγούς, κλοπές/ ληστείες σε βάρος των υπολοίπων δημοτών και των περιουσιών τους και άλλες εγκληματικές ενέργειες, που δημιουργούν αγανάκτηση και φόβο στους κατοίκους της Θήβας. Ενημερώθηκαν, επίσης, για τις συνθήκες διαβίωσης και τον αριθμό των διαβιούντων, τις ενέργειες του Δήμου προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα (αιτήματα για ενίσχυση της αστυνόμευσης, αναζήτηση χώρων για μετεγκατάσταση, συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία ΡΟΜΑ), ενώ τέθηκε και το θέμα της σχολικής διαρροής των παιδιών των ΡΟΜΑ.
 Κοινή διαπίστωση ήταν η θέληση του Δήμου Θηβαίων να επιλύσει τα προβλήματα και η προσπάθειά του να συντάξει ένα σχέδιο για την ομαλή κοινωνική τους ένταξης και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας του συνόλου των πολιτών.
 Τα στελέχη του Συνηγόρου έδωσαν κάποιες κατευθύνσεις στη Δημοτική Αρχή για την ουσιαστική αντιμετώπιση του θέματος και δήλωσαν ότι θα συμβάλουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Στη συνέχεια μετέβησαν στον καταυλισμό για αυτοψία.

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget