«Κύμα» κακοκαιρίας με βροχές, χαλάζι και χιόνια!

Συνεχίζεται το άστατο σκηνικό του καιρού και στην αρχή αυτής της εβδομάδας.
Σήμερα Δευτέρα, με βάση έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα επηρεαστούν από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα έως το πρωί η δυτική και κεντρική Μακεδονία, κατά διαστήματα το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Θράκη και πιθανόν η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος, ενώ έως το βράδυ θα επηρεαστεί η ανατολική Μακεδονία,
 Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
 Λίγα χιόνια αναμένονται στα βόρεια ορεινά, με βάση τις σχετικές εκτιμήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
 «Άσπρισε» η Αχαΐα: Οι περιοχές που επλήγησαν από ισχυρή χαλαζόπτωση (ΒΙΝΤΕΟ)
 Στην υπόλοιπη Ελλάδα, κατά περιόδους νεφελώδης θα είναι ο καιρός με τοπικές βροχές ή μεμονωμένους όμβρους κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Σύμφωνα με την πρόγνωση, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν και πάλι σημαντική μεταφορά σκόνης, ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο
 Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.
 Το βράδυ της Δευτέρας βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
 Αναλυτικά:
 Στην Αττική προβλέπεται αρχικά συννεφιά, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού με βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμού Κελσίου.
 Στη Θεσσαλονίκη βροχές και καταιγίδες μέχρι το πρωί, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
 Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, ενώ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία από τα δυτικά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακά θα εξασθενήσουν στρεφόμενοι σε δυτικούς. Η θερμοκρασία από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά και βόρεια, με βαθμιαία εξασθένηση. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές καταιγίδες και βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι νότιοι 6 με 8 και πιθανόν 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
 Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, από το βράδυ κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι 6 με 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

άστατο σκηνικό καιρού

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget