«ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου μας, την παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων» (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΚΕ) που για άλλη μια φορά με τη στάση της υπονόμευσε την σημερινή ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Αρκέστηκαν να βγάλουν μόνο μια ανακοίνωση και αυτή στις 13/12/17.
 Αρνήθηκαν να πράξουν τα αυτονόητα. Αυτά δηλαδή που είναι υποχρεωμένο να κάνει το Δ.Σ. ενός Σωματείου για την επιτυχία της Απεργίας, να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση και να την περιφρουρήσει.
 Οι προθέσεις της πλειοψηφίας φάνηκαν από νωρίς. Στο Δ.Σ. στις 6/12/17 κάνοντας πως δεν βλέπουν τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2018, τί μέτρα έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και κουαρτέτο για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, σαν να μη γνώριζαν ότι μόλις δυο μέρες πριν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπάθησε να περάσει με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο το χτύπημα της απεργίας, χαρακτήρισαν την Απεργία «εθιμοτυπική» και επικαλέστηκαν τη δήθεν καθυστέρηση της ΓΣΕΕ να ανακοινώσει το πλαίσιο.
 Λες και δεν είναι οι ίδιοι που έχουν εκλέξει αυτές τις πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ, που  συντάσσονται και προωθούν την πολιτική της γραμμή. Ακόμα, και στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου  Θήβας στις 30/11/17 , οι ίδιοι, συμφώνησαν με την πρόταση της ΓΣΕΕ και σε συμμετοχή στην συγκέντρωσή της στην Αθήνα.
 Η πλειοψηφία του Σωματείου μας, επιβεβαίωσε και με αυτό τον τρόπο ότι αποτελεί στήριγμα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Καμιά εμπιστοσύνη σε τέτοιες δυνάμεις.
 Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια τους κάνοντας στην άκρη τέτοιες ηγεσίες (ΓΣΕΕ-ΕΚΘ- πλειοψηφία του Σωματείου μας) που δεν θέλουν ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν το κίνημα.

ΜΟΡΝΟΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget