Καρπενήσι - Συνέλαβαν δικηγόρο που έσβηνε φασιστικά συνθήματα

Συνελήφθη την Τετάρτη στο Καρπενήσι ο δικηγόρος Τάκης Ζώτος, καθώς προσπαθούσε να σβήσει με σπρέι μηνύματα μίσους της Χρυσής Αυγής που είχαν γράψει σε τοίχο στο δρόμο, ενώ πάνω από αυτά κάποιοι άλλοι είχαν γράψει «Έξω οι φασίστες».
 Σημειώνεται πως ο εν λόγω δικηγόρος έχει διατελέσει μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
 Οι αστυνομικοί έσπευσαν να τον συλλάβουν με την κατηγορία της διάπραξης του αδικήματος της διακεκριμένης φθοράς…
 Ο δικηγόρος λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, αλλά σε βάρος του έχει ασκηθεί σχετική ποινική δίωξη.
 Ο Δημήτρης Ζώτος σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, δήλωσε: «Είδα το σύνθημα των φασιστών στην είσοδο του Καρπενησίου που το κάψανε οι ναζί ως μια μεγάλη πρόκληση. Εξοργιστικό ότι δεν το αποκατέστησε ο Δήμος. Δεν είναι δυνατό σε μαρτυρικές πόλεις να ανεχόμαστε να βρωμίζουν τους τείχους με ναζιστικά σύμβολα οι απόγονοι τους».
 Η ΚΕΕΡΦΑ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη σύλληψη του δικηγόρου «για σβήσιμο χρυσαυγίτικων λιβελογραφημάτων» και συνεχίζει: «Η σπουδή των λαγωνικών της ΕΛ.ΑΣ. να συλλάβουν τον δικηγόρο για αντιφασιστική δράση, όταν έγραψε ″Έξω οι φασίστες από το Καρπενήσι″ δείχνει ότι δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα εκατοστό η κάθαρση των χρυσαυγίτικων πυρήνων στη ΕΛ.ΑΣ. παρά τις υποσχέσεις Τόσκα. Αντίθετα, η ΕΡΤ φροντίζει να ξεπλένει τα εγκλήματα τους με προβολή του φύρερ Μιχαλολιάκου την μέρα των Χριστουγέννων! Να τελειώνουμε με την κατασταλτική δράση της ΕΛ.ΑΣ. στο πλευρό των νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Καρπενήσι

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget