Κυριάκος Μητσοτάκης - “Σε ιδιώτες τα απορρίμματα - Όχι σε μονιμοποιήσεις και προσλήψεις”

Σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εργασιακά αυτής, “στάθηκε” προς το τέλος της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του 5ου Προσυνεδρίου του Κόμματος, στη Λάρισα.
Αφού, στο μεγαλύτερο κομμάτι της ομιλίας του αναφέρθηκε σε αγροτικά θέματα, ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε την αναγκαιότητα ισχυροποίησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών, «με οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων».
 Για το θέμα της απλής αναλογικής που προωθεί η Κυβέρνηση στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης, τοποθετήθηκε λέγοντας, «...για μας δεν υπάρχει». «...Και σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση και επειδή είμαι βέβαιος ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν τις αυτοδιοικητικές θα ξανά αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο ώστε οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να μην γίνουν με σύστημα απλής αναλογικής», συμπλήρωσε.
 Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., ασκώντας δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, έκανε λόγο για μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, «που δεν έπρεπε να γίνουν» και προσλήψεις, «περισσότερου προσωπικού απ’ όσο χρειάζεται», ενώ ξεκάθαρα για ακόμη μία φορά στάθηκε υπέρ της συνεργασίας ιδιωτικού και δημοσίου τομέα ή και ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών. «…Στο ζήτημα παραδείγματος χάρη της αποκομιδής των απορριμμάτων θα το πω ξεκάθαρα. Εάν η αποκομιδή μπορεί να γίνει πιο φτηνά από τον ιδιωτικό τομέα και καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει ο κάθε δήμαρχος να διερευνήσει αυτή τη δυνατότητα. Αρκετά πια με τις αγκυλώσεις και με τους εκβιασμούς της κάθε συντεχνίας που μπορεί τελικά να δουλεύουν μόνο προς όφελος δικό τους αλλά όχι προς όφελος των δημοτών από τους οποίους και τελικά πληρώνονται».

Σε ιδιώτες τα απορρίμματα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget