Η .. ΣΚΥΡΙΑΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

      -Ηλίας Τραμπάκουλος- 
Την προηγούμενη 10ετία είχαμε πολυήμερες διακοπές σε πεντάστερα ξενοδοχεία με φίλους συν γυναιξί και τέκνοις. Περάσαμε στο στάδιο των μη διακοπών και σιγά-σιγά αρχίζουμε τα 4ήμερα σε κοντινούς προορισμούς.Τα rooms to let της Ράνιας στη Σκύρο είχαν φέτος την τιμή να δεχτούν εμένα και το έτερον μου ήμισυ. Ευχάριστη έκπληξη το απλό και ενδιαφέρον νησί της Σκύρου. Πολλές και καλές παραλίες, πολλά ταβερνάκια με καλό και φθηνό φαγητό.
Όμορφη περατζάδα στην χώρα συντροφιά με παγωτό από τα τοπικά εργαστήρια της Φαλταϊνας. Όλη η ενδοχώρα μοσχομύριζε σύκο οπότε έγινα και … κλεφτοσυκάς. Δεν ξέρετε τι απόλαυση είναι το παγωμένο πεντανόστιμο σκυριανό και κλεμμένο σύκο για πρωινό!!!
Και επειδή … «όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις από κάτω Θηβαίο» η Σκύρος έχει πολλούς Θηβαίους παραθεριστές. Τρανταχτό παράδειγμα ο Θηβαίος ιδιοκτήτης της πολύ καλής ταβέρνας «ΜΟΥΡΙΕΣ» με τις τεράστιες και νόστιμες μερίδες από κατσικάκι λεμονάτο. Πιο μεγάλες … πεθαίνεις. Πολλοί Θηβαίοι και στην επίσκεψή μας στα σκυριανά αλογάκια. Πιστέψαμε ότι είμαστε σε θηβαϊκή αποικία που ξέμεινε από τον Β΄ αποικισμό που μαθαίναμε στην Ιστορία.
Εκπληκτικό το Μουσείο Φαλτάιτς και η ξενάγηση από τον φίλο και υπεύθυνο Μάνο. Ξεχωριστή συναυλία του αγαπημένου Νίκου Πορτοκάλογλου σε μια συναυλία στη μέση του πουθενά χωρίς σήμα στο κινητό σου και ρεύμα από γεννήτρια. Όλο προγραμμάτιζα να πάω σε κάποια συναυλία του και όλο κάτι στράβωνε. Έλαχε στη Σκύρο να απολαύσουμε τον γερόλυκο με την νεανική ομάδα του «Ευγενείς αλήτες».
Αυτά και άλλα πολλά στην 5ήμερη εκδρομή στη Σκύρο. Μας μάγεψε η απλοϊκότητά της και δίνουμε υπόσχεση ότι θα ξαναπάμε για να δούμε αυτά που δεν προλάβαμε να δούμε και να ζήσουμε αυτά που ζήσαμε και μας άρεσαν.
Πρώτα ο Θεός …
Υ.Γ. Αν περιμένατε φωτογραφία μου στην παραλία ή στο γαϊδουράκι καβάλα… χάσατε!!!

Ηλίας Τραμπάκουλος 

Σκύρος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget