Έρχεται "αναγκαστικό χαράτσι" ενεργειακής κατάστασης και πολεοδομικής νομιμότητας στα ακίνητα - Πόσο θα κοστίσει

Νέες επιβαρύνσεις προ των πυλών και ένα νέο χαράτσι φαίνεται πως έρχεται για τα ακίνητα με τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης, ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και πολεοδομικής νομιμότητας. Το κόστος για την εξασφάλισή τους το οποίο δεν θα μπορούν να αποφύγουν οι ιδιοκτήτες μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αγγίξει και τα 1000 ευρώ.
 Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα υποβληθούν σε νέες δαπάνες για πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης, ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και πολεοδομικής νομιμότητας, με κόστος από 500 εως ακόμα και 1.000 ευρώ για το καθένα. Κάποιοι χαρακτηρίζουν το πιστοποιητικό έναν μίνι ΕΝΦΙΑ. Πρόκειται για τα λεγόμενα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης ακινήτων τα οποία μάλιστα θα πρέπει να επικαιροποιούνται κάθε 5ετία με ότι συνεπάγεται αυτό οικονομικά για τους ιδιοκτήτες.
 Οι μηχανικοί πάντως από την πλευρά τους βλέπουν και κάτι θετικό από την υποχρέωση αυτή η οποία προκύπτει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς ανοίγουν οι δουλειές τόσο για τους ίδιους όσο και άλλα συνδεδεμένα επαγγέλματα.
 Ο τεχνικός σύμβουλος Σπύρος Πολίτης, μίλησε στο thebest.gr και εξήγησε πως είναι μια αναγκαία εξέλιξη στον τομέα των ακινήτων που αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Ωστόσο υποστήριξε την αναγκαιότητα να προβλεφθεί, αν όχι όλο το κόστος, μέρος της οικονομικής επιβάρυνσης για τον πολίτη, το σχετικό προγραμμα "εξοικονομών κατ' οίκον".
 Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει για να αποκτήσουν το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, να πληρώσουν τον πολιτικό μηχανικό για τη βεβαίωση «πολεοδομικής νομιμότητας», έναν ηλεκτρολόγο για το πιστοποιητικό της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και επίσης έναν μεσίτη αστικών συμβάσεων – εφόσον βέβαια έχει μεσολαβήσει. Δηλαδή μια σειρά ενεργειών θα επιβαρύνει την καθημερινότητα όσων κατέχουν σπίτια σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη λόγω και των δεδομένων ζητημάτων με τα κόκκινα δάνεια.

χαράτσι ενεργειακής κατάστασης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget