Τσελέντης: Τσουνάμι 70 εκατοστών στην Κω από τον σεισμό

Ευρύτερη σεισμική διέγερση διαπιστώνει ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
Ένα μικρό τσουνάμι που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο πανικό στους κατοίκους της Κω ακολούθησε τον ισχυρό σεισμό που έχει μετρηθεί από 6,4 έως 6.7 Ρίχτερ.
 Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Καθηγητής Άκης Τσελέντης το τσουνάμι ήταν ύψους 70 εκατοστών.
 Στο μεταξύ χαρακτήρισε «απόλυτα φυσιολογική» τη μετασεισμική ακολουθία του μεγάλου σεισμού με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.
 «Το γεγονός όμως  ότι ο μετασεισμός 5,1 Ρίχτερ είναι σε γειτονική περιοχή υποδηλώνει ότι υπάρχει μια ευρύτερη σεισμική διέγερση» επεσήμανε.
 Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη κατά μεγάλη πιθανότητα πρόκειται για τον κυρίως σεισμό αλλά πρίν φτάσουμε σε τελικά συμπεράσματα πρέπει να παρακολουθήσουμε για λίγα 24ωρα την εξέλιξη του φαινομένου και την χωρική κατανομή των μετασεισμών.
 «Είναι 100% σίγουρο ότι η πλούσια μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί για εβδομάδες γιαυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.
 Οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα παλιά σπίτια που έχουν οικοδομηθεί χωρίς αντισεισμικό κανονισμό και να συμβουλεύονται τα συνεγεία μηχανικών του ΟΑΣΠ που είναι στη περιοχή.
 Παρακαλούνται οι κάτοικοι να μην δίνουν βάση σε ανεύθυνες διαδόσεις αλλά να συμβουλεύονται τα αρμόδια όργανα της πολιτείας», επεσήμανε.

Πηγή φωτογραφίας: vimatisko.gr

Τσελέντης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget