Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας - Ικανοποίηση από την έναρξη λειτουργίας του Προαστιακού

 να στηρίξουμε την προσπάθεια…
 Με ικανοποίηση και ανακούφιση υποδέχτηκαν οι Βοιωτοί πολίτες την εκπλήρωση ενός (για χρόνια) ανεκπλήρωτου αιτήματος, την έναρξη λειτουργίας του Προαστιακού σιδηροδρόμου με το κατ΄αρχήν  πιλοτικό δρομολόγιο στη γραμμή Αθήνα-Τιθορέα-Αθήνα από Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.
Μια κρίσιμη για την περιοχή αναπτυξιακή προοπτική ανοίγει με την καθιέρωση της νέας γραμμής και ελπίζουμε ο σχεδιασμός να προχωρήσει με πέραν του ενός ημερήσιου εκατέρωθεν δρομολογίου. Ελπίζουμε ότι τα δρομολόγια θα πυκνώσουν ανάλογα βέβαια και με το ενδιαφέρον του επιβατικού κοινού που από ότι φαίνεται από τις πρώτες θετικές αντιδράσεις  είναι μεγάλο.
Το νέο δρομολόγιο θα ξεκινά κάθε πρωί στις 04.24 από την Αθήνα και στις 05.48 θα βρίσκεται στη Θήβα, στις 06.01 στην Αλίαρτο, στις 06.14 στη Λιβαδειά και στις 06.29 στον σταθμό Τιθορέας.
Από την Τιθορέα η αναχώρηση προς Αθήνα θα ξεκινά το πρωί στις 06.36και  θα διέρχεται στις 06.52 από Λιβαδειά, στις 07.05 από Αλίαρτο και στις 07.18 από Θήβα για Αθήνα.
Το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα εκτελείται μόνο τις καθημερινές, από Δευτέρα έως Παρασκευή (όχι Σάββατα, Κυριακές και αργίες).
Οι τιμές μετακίνησης προς Αθήνα είναι λογικές: Από Τιθορέα 7,80 ευρώ. Από Λιβαδειά 6,80 ευρώ. Από Αλίαρτο 6,30 ευρώ. Από Θήβα 5,80 ευρώ
Για όλες τα εισιτήρια μετ΄επιστροφής θα υπάρχει 20% έκπτωση στην τιμή, ενώ ετοιμάζεται και η κάρτα απεριορίστων διαδρομών που θα μειώσει περαιτέρω το κόστος μετακίνησης για όσους μεταβαίνουν πολύ συχνά στην Αθήνα ή και σε άλλους προορισμούς του Προαστιακού.
Έφθασε πλέον η στιγμή να στραφούμε και εμείς για τις μετακινήσεις μας στα μαζικά μέσα μεταφοράς και ο Σιδηρόδρομος αποτελεί ένα από τα ασφαλέστερα, οικονομικότερα και πιο γρήγορα. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί το κύριο μέσο μεταφοράς στις ανεπτυγμένες κοινωνίες και μάλιστα με μεγάλη ανάπτυξη. Στην δικιά μας χώρα δεκαετίες τώρα απαξιώθηκε, εγκαταλείφτηκε, ενώ συγχρόνως δεν έμεινε έξω από τον χορό των σκανδάλων και της διαπλοκής.
Το ΑΡΚ Θήβας καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή που μόνον οφέλη θα έχει για αυτούς και την περιοχή μας. Αν όλα πάνε καλά θα διεκδικήσουμε την πύκνωση των δρομολογίων και την επέκταση τους και στις αργίες.

Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget