Google Chrome: Νέα απάτη χρησιμοποιεί malware

 Προσοχή αν χρησιμοποιείτε τον web browser της Google, καθώς hackers βρήκαν νέο τρόπο σερβιρίσματος malware μέσω του Chrome. Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν μια νέα απάτη που χρησιμοποιεί το Chrome. Οι απατεώνες ζητούν από τους χρήστες να κατεβάσουν μια «γραμματοσειρά που λείπει» και αντί για αυτή σερβίρουν κακόβουλο λογισμικό.
 Η απάτη επισημάνθηκε για πρώτη φορά από τον Mahmoud Al-Qudsi από την εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο NeoSMART Technologies, η οποία δημοσίευσε λεπτομερώς την επίθεση στο blog της.
 Ο ερευνητής παρατήρησε αρχικά την παγίδα κατά την περιήγηση του σε μια WordPress ιστοσελίδα που φαινόταν να έχει παραβιαστεί. Σε αντίθεση με άλλες επιθέσεις αυτή ήταν πολύ καλά «καλυμμένη».
 Οι hackers χρησιμοποίησαν Javascript για να παρέμβουν στην απόδοση του κειμένου, με αποτέλεσμα να μοιάζει με κείμενο που ήταν λάθος κωδικοποιημένο. Το script των hackers ζητούσε στη συνέχεια από τους χρήστες να διορθώσουν το πρόβλημα με την ενημέρωση των «πακέτων γραμματοσειρών του Chrome».
 Αυτό που κάνει την επίθεση πιο επικίνδυνη είναι ότι ο hacker ή οι hackers που τη σχεδίασαν πρόσεξαν πάρα πολύ την εμφάνιση: το παράθυρο διαλόγου διαμορφώθηκε για να μοιάζει ακριβώς με τα πραγματικά παράθυρα-ειδοποιήσεις του Chrοme.

 Όπως αναφέρει η NeoSMART Technologies, υπάρχουν μερικά «ενδεικτικό σημάδια» που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους προσεκτικούς χρήστες: το παράθυρο διαλόγου είναι hard-coded στο παράθυρο που εμφανίζεται η έκδοση 53 του Chrοme, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει υποψίες στους χρήστες που χρησιμοποιούν κάποια άλλη έκδοση του προγράμματος περιήγησης.
 Επιπλέον, ενώ κάνετε κλικ στο «Ενημέρωση» θα πρέπει να κατεβάσετε ένα αρχείο που έχει σαν τίτλο “«v7.5.1.exe Chrοme Font»”, το οποίο δεν ταιριάζει με το αυτό που εμφανίζεται στο παράθυρο του Chrome το οποίο το αναφέρει σαν «Chrome_Font.exe».
 Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι ο Chrοme εξακολουθεί να μην φιλτράρει το αρχείο σαν κακόβουλο λογισμικό όπως και το Windows Defender. Η εταιρεία ασφαλείας έτρεξε το κακόβουλο λογισμικό στην VirusTotal, και επί του παρόντος μόνο εννέα από τους 59 anti-virus σαρωτές που υπάρχουν στη βάση δεδομένων της υπηρεσίας εντόπισαν το αρχείο σαν κακόβουλο.

Πηγή: secnews.gr

Google Chrome

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget