Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Συμφωνά με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τε-τάρτη 04 Ιανουαρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Πέμπτη 05 Ιανουαρί-ου 2017 μέχρι και την Τρίτη 10 με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τό-πους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις Βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ολικός παγετός.

 Πιο συγκεκριμένα:
 α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (05/01/17):
 1. μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής (06/01/17) στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου.
 2. μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (06/01/17) κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
 β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης (05/01/17) και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01/17) ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι όποιες θα είναι κατά τόπους πυκνές:
 1. από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπει-ρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας.
 2. από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την Ανατολι-κή Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιώτικη χώρα και την Κρήτη.
 γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή (06/01/17) και από τα βόρεια η όποια θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κα-τά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο (07/01/17), ο όποιος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.
 δ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ) θα πνέουν την Πέμπτη (05/01/17), οι οποίοι την Παρασκευή (06/01/17) σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ιδία ένταση. Από το απόγευμα του Σαββάτου (07/01/17) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
 Για περισσότερες πληροφορίες, για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύ-νους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων οι πολίτες μπορούν να αποταθούν :
 1. Στο Τηλέφωνο Εκτάκτων Αναγκών (22610-29036) 24ωρου λειτουργίας, & στην ιστοσελίδα (pprost@votia.gr) του Τμήματος Πολιτικής Προστα-σίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
 2. Στην ιστοσελίδα (www.civilprotection.gr της Γενικής Γραμματείας Πο-λιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.
 Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget