Αρχιεπίσκοπος και Πρωθυπουργός γευμάτισαν με τα παιδιά του Δημήτρειου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης

Με τα παιδιά του Δημήτρειου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης της Φιλανθρωπικής Εταιρείας «Αποστολή» γευμάτισαν σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

 Παρόντες ήταν επίσης, ο Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, η Διευθύντρια του Κέντρου κ. Δώρα Βλάχου, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Γεώργιος Βασιλείου, συνεργάτες της Αποστολής και του Δημήτρειου.
 Τα παιδιά υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πρωθυπουργό με δύο παιδικά τραγούδια, ένα στα ελληνικά και ένα στα αραβικά. Ο κ. Δήμτσας στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις δράσεις και στο έργο της Αποστολής και του Δημήτρειου επισημαίνοντας πως τα τελευταία χρόνια το Κέντρο στηρίζει και αρκετά προσφυγόπουλα. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι και η προσφυγική και η οικονομική κρίση ήταν δύο δύσκολες ανηφόρες που πορευτήκαμε και πορευόμαστε όλος ο λαός μαζί, σημειώνοντας ότι «τα βγάζουμε πέρα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια». Προσωπικά, δήλωσε υπερήφανος που ο λαός, όπως είπε, πάλεψε, αναδεικνύοντας παναθρώπινες αξίες, που αποτελούν τον πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού διαχρονικά, αλλά και του χριστιανισμού. «Αποδείξαμε ότι έχουμε ένα πλεόνασμα ηθικής και αξιών, ως λαός και ως χώρα. Αυτό το πλεόνασμα αγάπης ας το δώσουμε απλόχερα αυτές τις μέρες» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
 Ευχαρίστησε, ωστόσο, τον αρχιεπίσκοπο για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής, «γι' αυτή την εξαιρετική δουλειά σε μια δύσκολη εποχή, που πολλά κηρύγματα φόβου και μίσους ακούγονται, αλλά κάποιοι δουλεύουν σιωπηλά κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας και αυτό αποδίδει» είπε χαρακτηριστικά.
 Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που μέσα στα πολλά προβλήματα επισκέφθηκε το «Δημήτρειο», ενώ εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσοι προσφέρουν διακονία, τόσο στο Κέντρο, όσο και γενικότερα, στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, στον δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, στον γενικό διευθυντή της ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κωνσταντίνο Δήμτσα, στους δασκάλους και σε όλους τους εθελοντές. Αναφέρθηκε στην συνύπαρξη των παιδιών από διαφορετικές χώρες και τόνισε πως «αυτό είναι ένα μάθημα που καλούμαστε να αντιγράψουμε κι εμείς οι μεγάλοι από εσάς».
 Παρότρυνε τα παιδιά, όταν μεγαλώσουν, σε όποιον τόπο και αν πάνε, να θυμούνται την Ελλάδα και ότι πρέπει πάντοτε να κάνουν το καλό στους ανθρώπους, να αγαπούν τον συνάνθρωπό τους σαν τον εαυτό τους, ανεξάρτητα από το χρώμα ή την φυλή. «Έχουμε πάρει εντολή στη ζωή αυτή να μην περιμένουμε οι άλλοι να μας περιποιούνται, να μας προσφέρουν υπηρεσίες, αλλά εμείς να πρωτοστατούμε και να ακολουθούν οι άλλοι. Είστε μικροί ακόμα, αλλά παίρνετε ένα μεγάλο μάθημα σε αυτόν τον χώρο και αυτό θέλουμε να αντιγράψουμε από εσάς. Μ’ αρέσει που τρώτε όλοι μαζί, που παίζετε όλοι μαζί. Άραγε θα μπορούσαμε και οι μεγάλοι να περνάμε όμορφα όπως εσείς; Είναι λίγο δύσκολο, γιατί όπως μεγαλώνει ο άνθρωπος, ανάλογα με το τι έχει μέσα του, είναι και η συμπεριφορά του» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.
 Στο τέλος του γεύματος, ο πρωθυπουργός έδωσε παιχνίδια στα παιδιά και εκείνα του έκαναν δώρο μια χειροτεχνία-ομοίωμα ενός δρομέα.

Αρχιεπίσκοπος και Πρωθυπουργός

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget