«Διαφωνεί με τις προσλήψεις στους Δήμους η Ν.Δ.;»

Απαντώντας στην Ερώτηση 48 Βουλευτών της Ν.Δ., περί «Βιομηχανίας προσλήψεων στο Δημόσιο χωρίς κανένα κριτήριο και προγραμματισμό», ο Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, παρέθεσε στοιχεία αναφορικά με τις προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, διακρίνοντας τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετώπιζαν αρκετοί Δήμοι της Χώρας, ειδικά στις υπηρεσίες καθαριότητας, έδωσε τη δυνατότητα στελέχωσης των υπηρεσιών αυτών, προκρίνοντας το δημόσιο συμφέρον αλλά και τη δημόσια υγεία, με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να λειτουργεί εύρυθμα ο τομέας καθαριότητας των Δήμων, όπως και οι υπόλοιπες υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, κατά παρέκκλιση της διάταξης περί περιορισμού προσλήψεων στο δημόσιο τομέα», δίνοντας το “στίγμα” των προσλήψεων αυτών.
Επισημαίνεται ότι, οι εργαζόμενοι αυτοί αμείβονται από τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττει ο Ο.Τ.Α. από τους δημότες και κατοίκους του και ως εκ τούτου, δεν επιβαρύνεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός ή οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ).
 Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός παρουσίασε στοιχεία προλήψεων Ο.Τ.Α. – βάσει απογραφών-καταχωρίσεων που έχουν πραγματοποιήσει οι ίδιοι ή Νομικά Πρόσωπά τους στο ειδικό Μητρώο, κατά την 15η Σεπτεμβρίου – σύμφωνα με τα οποία, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 167 του Ν.4099/2012, 87 Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν “προχωρήσει” σε 2.041 προσλήψεις, καθώς και ότι η πλειονότητα αυτών (1.967) χρηματοδοτούνται από ανταποδοτικά τέλη.

προσλήψεις στους Δήμους

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget