Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, γνωστή και ως "Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία" εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
 Όπως αναφέρουν ΟΗΕ και ΠΟΥ, η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρίσει τη συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, η οποία μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο εάν οι ηλικιωμένοι διατηρούν ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας και μια καλή ποιότητα ζωής.
 Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι θεωρούσαν το σεβασμό προς τα γηρατειά όχι μόνο ηθικό χρέος, αλλά και δείγμα αγαθού ανθρώπου.
 "Τα γηρατειά είναι το μέστωμα της ζωής, αποθησαυρισμένη πείρα, καταλάγιασμα και ειρήνευση της ψυχής" (Παπανούτσος).
 Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ο σημαντικός ρόλος των ανθρώπινων σχέσεων στην καλή υγεία σώματος και πνεύματος. Το κοινωνικό δίκτυο υποστήριξης είναι καθοριστικό για τη διάρκεια και ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων.
 Ζήστε περισσότερο!!!
 Οι στενές σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους μπορεί να είναι το ίδιο ωφέλιμες, όπως η σωματική άσκηση και η καλή διατροφή.
 Γίνεται κατανοητό, λοιπόν, ότι με την ανθρώπινη επαφή η ζωή γίνεται καλύτερη.
 "Το να ξέρεις να γερνάς είναι το αριστούργημα της σοφίας κι ένα από τα δυσκολότερα μέρη της τέχνης της ζωής"  (Αρνί Αμιέλ).

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget