Ενημέρωση από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Αιχμέας» για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Εν αναμονή της πρόσκλησης του προγράμματος Νέων Αγροτών, μέσα στον Οκτώβριο, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Αιχμέας» ενημερώνει για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα.Όπως τονίζεται σχετικά από τον Συνεταιρισμό, θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερώσεις καθώς και ημερίδες για την ενημέρωση των γεωργών και κτηνοτροφών.
 Όσον αφορά τις προϋποθέσεις συμμετοχής, αναλυτικά έχουν ως εξής:
 -Οι υποψήφιοι που θέλουν να δραστηριοποιηθούν με το πρόγραμμα θα πρέπει το 2016 για πρώτη φορά να έχουν υποβάλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ) (υπό προϋποθέσεις μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και παραγωγοί που έχουν υποβάλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης και το 2015).
 -Οι καλλιέργειες που δηλωθήκαν στην ΑΕΕ, αθροιστικά να πιάνουν το όριο της τυπικής απόδοσης των 8.000 ευρώ. Ο υπολογισμός της τυπικής απόδοσης θα γίνετε από το αρμόδιο τμήμα του Συνεταιρισμού.
 -Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν και όσοι σήμερα υπηρετούν την θητεία τους, ενώ αντίθετα δεν μπορούν να ενταχθούν οι φοιτητές, εκτός και αν βρίσκονται σε έτος μεγαλύτερο από αυτό της διάρκειας των σπουδών τους. Π.χ. Φοιτητής γεωπονίας που βρίσκετε στο 6ο έτος σπουδών μπορεί να ενταχθεί, ενώ αυτός που βρίσκετε στο 5ο έτος σπουδών δεν μπορεί να ενταχθεί γιατί τα υποχρεωτικά χρόνια φοίτησης στην γεωπονία είναι πέντε έτη.
 -Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 40ο έτος.
 -Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών εφαρμογής του μέτρου. Το πρόγραμμα δεν έχει εφαρμογή στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας και σε ένα μέρος της πόλης της Θεσσαλονίκης.
 -Στα πλαίσια της οικογένειας μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα μόνο το ένα μέλος (ο σύζυγος ή σύζυγος), αν ο ένας από τους δύο είναι ήδη αγρότης, τότε δεν μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα το άλλο μέλος. Όσο αφορά τα τέκνα αυτών μπορούν να ενταχθούν όλα, αρκεί να συντρέχουν και οι παραπάνω λόγοι για το καθένα χωριστά.
 -Προσοχή τα χωράφια των υποψηφίων, πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον στα όρια του νομού ή σε γειτονικό νομό από την  µόνιµη κατοικία τους, αλλιώς δεν είναι επιλέξιµα.
 -Μετά το ΟΣ∆Ε, οι υποψήφιοι πρέπει να εξασφαλίσουν την εγγραφή τους στο Μητρώο των νεοεισερχόμενων, αλλιώς δεν θα µπορούν να κάνουν αίτηση ένταξης στο Μέτρο.
 - Το βασικό ποσό ενίσχυσης θα είναι 17.000 για γεωργικές εκμεταλλεύσεις που θα έχουν (στη μελλοντική κατάσταση) φυτική – μικτή (φυτική και μελισσοκομία) παραγωγική κατεύθυνση. Το ποσό αυτό αυξάνεται και διαμορφώνεται έως και 22.000 € με βάση την περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους και με την κατεύθυνση της εκμετάλλευσης (κτηνοτροφική).
 Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στους αρμόδιους υπαλλήλους του Συνεταιρισμού και στο Γεωπονικό κατάστημα του κου Διαμαντή Χαράλαμπου.
 Τηλέφωνα επικοινωνίας:
-Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ : 2261024697 - 2261089833
-AΓΡΟΣΤΑΘΜΟΣ - ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Ι. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ : 2261088668
 Τμήμα σύνταξης και υποβολής προγραμμάτων
 Υπενθυμίζεται πως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Αιχμέας», σε συνεργασία με τον γεωπόνο κ. Διαμαντή Χαράλαμπο και τους συνεργάτες του, δημιούργησε τμήμα που θα ασχολείται με την σύνταξη και υποβολή αγροτικών μελετών, για συμμέτοχη των γεωργών και κτηνοτροφών στα προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εν αναμονή των προσκλήσεων του υπουργείου, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να επισκέπτονται τα γραφεία του Συνεταιρισμού προκειμένου να ενημερωθούν από τους αρμοδίους υπαλλήλους και να σχεδιάσουν μαζί τους την συμμετοχή σε κάποια δράση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, όπως το πρόγραμμα Νέων Αγροτών, η Βιολογική Γεωργία και Βιολογική κτηνοτροφία, η Νιτρορύπανση, τα σχέδια βελτίωσης και ότι άλλο τους ενδιαφέρει.
 Παράλληλα, μέσα από την ιστοσελίδα του συνεταιρισμού (www.aixmeas.gr) αλλά και με μηνύματα, θα λαμβάνουν ενημέρωση για τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των προγραμμάτων.
 Ο Α.Σ. Αιχμέας, συνεργαζόμενος με τον γεωπόνο κ. Διαμαντή Χαράλαμπο θα σταθεί στο πλευρό του αγρότη και θα αποτελεί μια λύση για την καλύτερη διαχείριση της αγροτικής εκμετάλλευσης, με στόχο την ανάπτυξή της προς όφελος του παραγωγού.


Αγροτικός Συνεταιρισμός «Αιχμέας»

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget