Unisomnia: Ένα κοινωνικό δίκτυο για την πραγματική ζωή

Ήρθε για να δώσει έμφαση στην πραγματική πληροφορία.
Ένα νέο ελληνικό social network έκανε την εμφάνισή του στον κόσμο του διαδικτύου και ήδη έχει δεχτεί μεγάλη ανταπόκριση από χιλιάδες χρήστες, αφού καλύπτει κενά που αφήνουν τα υπόλοιπα γνωστά κοινωνικά δίκτυα.
 «Το Unisomnia δίνει έμφαση στην πραγματική πληροφορία, όταν προέρχεται από αληθινές κοινωνικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε πραγματικό χρόνο και πραγματική τοποθεσία, εκτός κοινωνικού δικτύου, φέρνοντας την εντύπωση που μας δημιουργείται μέσα στα κοινωνικά δίκτυα στην πραγματική της διάσταση», μας λέει ο κ. Γιώργος Κουτσοβασίλης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Βλέποντας πλέον το προφίλ ενός χρήστη μπορείς να καταλάβεις πόσους αληθινούς φίλους έχει, πού πραγματικά συχνάζει (δεν επιτρέπονται τα ψεύτικα check-ins) και πόσο πραγματικά κοινωνικός είναι» συμπληρώνει. Οι φιλίες με άλλους χρήστες αναβαθμίζονται ανάλογα με το πόσο συχνά τους συναντάς στην πραγματική ζωή , ενώ όταν βγαίνεις με αληθινούς φίλους ή φίλους εμπιστοσύνης (οι ποιοτικότερες κατηγορίες φιλίας που μπορείς να χτίσεις) σου απονέμονται παραπάνω XP πόντοι, επιβραβεύοντας έτσι την ποιότητα της φιλίας που αναπτύσσεις με τους άλλους. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσεσαι και αποκτάς προνόμια μέσα στην ίδια την πλατφόρμα (αποκτάς για παράδειγμα τη δυνατότητα να βλέπεις ποιοι επισκέπτονται το προφίλ σου), αλλά και στην πραγματική ζωή, αφού όσο γίνεσαι πιο κοινωνικός και ανεβαίνεις επίπεδα, αποκτάς μεγαλύτερες εκπτώσεις σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο καταστημάτων, αλλά και πρόσβαση σε πολύ ιδιαίτερα μυστικά events τα οποία αποκαλύπτονται μόνο στους VIP χρήστες. «Η ιδέα προέκυψε από την αποξένωση που δημιουργούν σήμερα τα κοινωνικά δίκτυα. Προσπαθούμε να ωθήσουμε τον κόσμο να ζει πραγματικά, να συναντά τους φίλους του σε πραγματικές τοποθεσίες, να κοινωνικοποιείται και τον επιβραβεύουμε γι’ αυτό», εξομολογείται ο κ. Κουτσοβασίλης, ενώ το όνομα προκύπτει από τα λατινικά «uni» (ένας) και «omnia» (πολλοί) συμβολίζοντας έτσι τα προνόμια που μπορούν να μεταφέρουν οι πολλοί ακόμα και σε έναν.
 Ίσως το Unisomnia να πλησιάζει τη διάσταση της πραγματικής ζωής των ανθρώπων περισσότερο από τα άλλα social networks επειδή δίνει νόημα ακόμη και στην πιο μικρή δραστηριότητα των χρηστών. Για παράδειγμα, αν το περιεχόμενο που κοινοποιείς έχει θετική ανταπόκριση από τους φίλους σου, τότε κερδίζεις πόντους, κάτι που σε βοηθάει να ανέβεις επίπεδα και να έχεις πρόσβαση σε όλα τα προνόμια της πλατφόρμας, ενώ αν η ανταπόκριση είναι αρνητική (η δυνατότητα του «dislike» είναι εφικτή με τη μορφή «loser» ή «fail») , χάνεις πόντους.

Θήβα τεχνολογία

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget