Τα hedge funds γιατί συνωστίζονται στην πόρτα της εξόδου; - H Ελλάδα επενδυτικά πλησιάζει το game over.....



Μόνο τον τελευταίο μήνα τον Οκτώβριο το ελληνικό χρηματιστήριο έχασε το 14% της αξίας του, διακινήθηκαν 2,5 δισεκ. μετοχές και η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη αν δεν συνέδραμε η ανατιμητική κερδοσκοπία  στις 17 και 21 Οκτωβρίου με άνοδο στην αγορά +12,8%.

Η εικόνα στην αγορά ομολόγων κάκιστη το ελληνικό 10ετές ομόλογο έχει εκτιναχθεί στο 8,15% όταν π.χ. η Ιρλανδία εμφανίζει απόδοση 1,78% και η επίσης πολύπαθη Πορτογαλία 3,32%.
Οι αριθμοί δείχνουν ότι η Ελλάδα απέτυχε.
Οι ξένοι βλέπουν την εξής εικόνα στην Ελλάδα
1)Επί δύο χρόνια θυσιών και αλλαγών στην ελληνική οικονομία μπορεί να τιναχθεί στον αέρα από τις δυνάμεις του λαϊκισμού τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
2)Στην Ελλάδα χλευάζουμε την δουλοπρεπή στάση της κυβέρνησης που λέει σε όλα ΝΑΙ στην Τρόικα και την Γερμανία….αλλά για τις αγορές αυτό αποτελεί ασφάλεια ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στον δρόμο της συνέπειας.
Άρα τα σενάρια εξόδου από τα μνημόνια έπληξαν την αξιοπιστία που έχτιζε η Ελλάδα.
Αν φύγει η Τρόικα, οι αγορές και τα hedge funds που έχουν επενδύσει σε μετοχές 7,5 δισεκ. και σε ομόλογα 3-4 δισεκ. ποιος θα τα εγγυηθεί;
Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι αξιόπιστη όπως δεν είναι αξιόπιστος και ο ΣΥΡΙΖΑ.
3)Η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια και το άγχος να είναι αρεστή στην Τρόικα έχει φανεί πολλές φορές ανακόλουθη και ασυνεπής.
Προς τους έλληνες έχουν πει πολλά ψέματα, αλλά οι ξένοι επενδυτές αδιαφορούν για το βιοτικό επίπεδο του έλληνα.
Ο ξένος θέλει ένα story για να επενδύσει και πάνω σε αυτό να χτίσει μια κερδοσκοπική προσδοκία.
Κανείς ξένος δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα.
4)Το στρατηγικό λάθος της Ελλάδος είναι ότι στην προσπάθεια να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες με ιδιωτικά κεφάλαια μαζέψαμε τους χειρότερους, η Ελλάδα προσέλκυσε τους χειρότερους.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το 2006 στην Ελλάδα επένδυαν πάνω από 100 συνταξιοδοτικά ταμεία του εξωτερικού.
Το 2014 δεν έχει επενδύσει ούτε ένα για να είμαστε ακριβής μόνο ένα pension fund έχει επενδύσει στην Ελλάδα.
5)Το ελληνικό success story έχει χτιστεί πάνω σε λογιστικές αλχημείες, όπως γεμάτα λογιστικές αλχημείες ήταν και τα stress tests της ΕΚΤ.
Το γεγονός ότι οι τράπεζες 3 ημέρες μετά τις ανακοινώσεις των stress tests έχουν καταρρεύσει είναι ξεκάθαρο τι έχει συμβεί.
Οι ξένοι αποδοκίμασαν 100% τα stress tests.
6)Αποτιμώντας και τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδος
Οι τράπεζες στηρίζονται σε 13,4 δισεκ. αναβαλλόμενης φορολογίας και εμφάνισαν πολύ χαμηλό συντελεστή – δείκτη κάλυψης δανείων με προβλέψεις για να μπορούν να εμφανίζουν υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
Ταυτόχρονα χρωστάνε 25 δισεκ. στο ΤΧΣ και 40 δισεκ. ρευστότητα στο ΤΧΣ.
Οι καταθέσεις στάσιμες για 18 μήνες στα 162 δισεκ. τα δάνεια στάσιμα στα 213-214 δισεκ. ενώ τα AQR δηλαδή η ανάλυση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών μόνο προβληματισμό προκαλεί.
7)Σε επίπεδο χρέους η Ελλάδα με 317-320 δισεκ. χρέος εκ των οποίων το 73% είναι η στήριξη της Τρόικα που πρέπει να επιστραφεί.
Το οικονομικό μοντέλο της Ελλάδος δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, με λογιστικά τεχνάσματα παρουσιάζουμε πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς η χώρα να έχει σταθερές και ισχυρές βάσεις για την ανάπτυξη.
8)Αφήσαμε στο τέλος την επικοινωνιακή προπαγάνδα.
Όταν ένας ξένος επενδυτής που έχει επενδύσει 100 εκατ ευρώ στην Ελλάδα βλέπει τον υπουργό να προειδοποιεί ότι αν έρθει το άλλο κόμμα που το λένε ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ και όταν ακούν τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση της Ελλάδος είναι επικίνδυνη για την χώρα κατανοούν ότι…η Ελλάδα είναι ένα τσίρκο.
Ασόβαρη, προκλητικά ασόβαρη χώρα.
Τότε συνειδητοποιούν την επενδυτικής γκάφα.
Που έφεραν τα λεφτά τους στην Ελλάδα που αντί για success story έχει μετεξελιχθεί σε τρομοstory.
Το παραμύθι ξεθώριασε, οι ξένοι θεωρούν ότι δεν έχουν να κερδίσουν παραμένοντας στην Ελλάδα, το ρίσκο παραμονής είναι πολύ υψηλότερη από τις προσδοκίες υψηλών αποδόσεων.
Η Ελλάδα επενδυτικά πλησιάζει το game over.


hedge funds

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget