Παγίδες στους άνεργους δανειολήπτες στήνουν δικηγορικά γραφεία και εισπρακτικές εταιρείες



Tα δικηγορικά γραφεία δίνουν την ευκαιρία στις τράπεζες να βρουν εγγυητή για την αρχική οφειλή του δανειολήπτη.«Παγίδες» σε ανέργους δανειολήπτες στήνουν τα δικηγορικά γραφεία και οι εισπρακτικές εταιρείες. Η παραγωγή έργου και η είσπραξη των οφειλομένων χρημάτων είναι ένα σημαντικό κριτήριο για τους εντολοδόχους των τραπεζών.

Τα γνωστά και άγνωστα δικηγορικά γραφεία διαμορφώνουν τη δική τους ατζέντα με σκοπό την αύξηση της παραγωγής.
Τελευταία χρησιμοποιούν μεθόδους και τεχνάσματα για να «δέσουν» του ανέργους δανειολήπτες οι οποίοι μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς από τις τράπεζες καθώς τους προσφέρουν επιτόκια κάτω του 5% για το σύνολο της οφειλής.
Οι μηνιαίες δόσεις μπορεί να διαμορφώνονται χαμηλότερα των 30 ευρώ όταν το χρέος ανέρχεται περίπου στα 10.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι οι τράπεζες δεν χρεώνουν με εφάπαξ έξοδα τους ανέργους δανειολήπτες που φθάνουν έως τα 100 ευρώ ενώ όταν ο δανειολήπτης εργάζεται του ζητούν να καταβάλει την έξτρα αμοιβή για να προχωρήσει η διαδικασία της ρύθμισης.
Οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεση πάνε ένα βήμα πιο πέρα και ζητούν από τον άνεργο ή άνεργη δανειολήπτρια να προσέλθει με το σύζυγο ή τη σύζυγο στη τράπεζα έχοντας ως δικαιολογία την κοινή φορολογική τους δήλωση που υποβάλλουν στην εφορία.
Με αυτό το «κόλπο» τα δικηγορικά γραφεία δίνουν την ευκαιρία στις τράπεζες να βρουν εγγυητή για την αρχική οφειλή του δανειολήπτη. Έτσι το νομικό πλαίσιο αλλάζει άρδην για τον οφειλέτη.
Το τέχνασμα της κοινής φορολογικής δήλωσης μπορεί να φέρει τεράστια κέρδη στους «κυνηγούς» των οφειλετών διότι ξαφνικά η αποπληρωμή του δανείου θα αποκτήσει εγγυητή ο οποίος στη συνέχεια θα αναλάβει να αποπληρώσει την οφειλή.
Η εξόφληση του δανείου είναι υποχρέωση και του αρχικού δανειολήπτη ο οποίος όμως στη παρούσα φάση είναι οικονομικά αδύνατο να το αποπληρώσει.
Η κα Παναγιώτα Καλαποθαράκου, γενική διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ είπε στο www.bankingnews.gr ότι δεν πρέπει να προσέλθει ο σύζυγος ή η σύζυγος στο ραντεβού με το επιχείρημα της κοινής φορολογικής δήλωσης και προσθέτει ότι μια υπογραφή μπορεί να τους καθιστά αυτόματα και εγγυητές του δανείου. Η κα Καλαποθαράκου συνιστά τους δανειολήπτες να συμβουλευτούν τις καταναλωτικές οργανώσεις πριν κάνουν οτιδήποτε.
Την ίδια στιγμή οι τράπεζες για να συμβάλλουν στην αποπληρωμή των οφειλών φτιάχνουν προγράμματα τα οποία προβλέπουν ότι ο χρόνος εξόφλησης να φθάνει μέχρι τα 15 χρόνια στις περιπτώσεις των καταναλωτικών δανείων.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

εισπρακτικές εταιρείες

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget