ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΕ ΤΟΞΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!



Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί σε πολλούς Ηπειρώτες λάτρεις του τσίπουρου, η είδηση, ότι εισάγεται τοξικό και νοθευμένο τσίπουρο από χώρες όπως Αλβανία, Βουλγαρία κ.α., το οποίο στη συνέχεια βαφτίζεται ελληνικό και μπορεί να προκαλέσει μέχρι και τύφλωση! ...
Την αποκάλυψη έκανε  ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Νίκος Κατσαρός, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο καταναλωτικό κοινό, καθώς το τσίπουρο που εισάγεται (περίπου 20.000.000 λίτρα!) από τις γειτονικές χώρες είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής κατά την παραγωγή και την συσκευασία του.

 Σάπια σταφύλια!
 Στο παράνομα εισαγόμενο τσίπουρο δεν επιλέγονται τα καλά σταφύλια και δεν διαχωρίζονται τα στέμφυλα από τα κοτσάνια με αποτέλεσμα μια σειρά από τοξικές ουσίες να περνούν στο τελικό προϊόν, μεταξύ αυτών και μεθανόλη που προκαλεί τύφλωση. Επίσης, δεν διαχωρίζεται το πρώτο και το τελευταίο μέρος της απόσταξης, που περιέχουν μια σειρά απο τοξικές και επικίνδυνες ουσίες με σκοπό να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες, τελικά όμως θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
 Μάλιστα, πολλές φορές επίσης αναμειγνύουν τα στέμφυλα με μελάσσα ή ζάχαρη οπότε παράγουν νοθευμένο προϊόν. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιούν αποστακτήρες (άμβυκες) που είναι ακατάλληλοι χάλκινοι μη επικασσιτερωμένοι ή παλαιωμένοι, με αποτέλεσμα μια σειρά από τοξικά μέταλλα να περνούν στο τσίπουρο.
 Η συσκευασία...
 Τέλος, να σημειωθεί πως απαγορεύεται από το νόμο το τσίπουρο να είναι συσκευασμένο σε πλαστικά μπουκάλια, γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι τοξικές και επικίνδυνες ουσίες μεταφέρονται από το πλαστικό στο τσίπουρο. Βέβαια, σχεδόν παντού γύρω μας υπάρχουν πλαστικά μπουκάλια που περιέχουν χύμα τσίπουρο, δείγμα, ότι οι έλεγχοι από την Πολιτεία είναι από ελλιπείς έως ανύπαρκτοι.
 Σύμφωνα με την sofokleous in.gr, στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Αποσταγμάτων Οίνου και Ποτών δείχνουν, ότι πάνω από 20.000.000 λίτρα τσίπουρου εισάγονται παράνομα στην Ελλάδα απο Αλβανία, Βουλγαρία κυρίως και κυκλοφορούν στην αγορά αφού… βαπτιστούν Ελληνικά! Το Κράτος για κάθε λίτρο χύμα τσίπουρου εισπράττει περίπου 60 λεπτά, ενώ αν πωλείται ως εμφιαλωμένο, ο φόρος είναι 5,5 ευρώ…


ΠΗΓΗ proinoslogos.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget