Η Γερμανία, ο χρυσός και… πόλεμος;



Φωτιές άναψε και πάλι η δήλωση του  Δημήτρη Καζάκη σχετικά με την κίνηση της αγοράς χρυσού… Σημαντικό μάλιστα εδώ είναι να τονίσουμε ότι  δεν είναι τυχαίο ότι τα  τελευταία χρόνια, ξεφυτρώνει το ένα μετά το άλλο τα ενεχυροδανειστήρια χρυσού δίπλα από τις πόρτες μας!!! Λοιπόν  όλα αυτά τα ....
χρυσά κοσμήματα που μαζεύουν από τους εξαθλιωμένους Έλληνες λειώνονται και γίνονται ράβδοι χρυσού που αποστέλλονται (πωλούνται) στην Γερμανία!!!
Ο γνωστός οικονομολόγος υπογράμμισε τον τρελό ρυθμό με τον οποίο αγοράζει χρυσό η Γερμανία αναρωτώμενος ποια οικονομία που διαθέτει τέτοιο σκληρό νόμισμα που την εξυπηρετεί όσο τίποτε να μαζεύει χρυσό ούσα 2η σε απόθεμα στον κόσμο και 3.800 τόνους;

Απαντώντας ο ίδιος τόνισε, αυτό συμβαίνει μόνο σε δύο περιπτώσεις… «Είτε περιμένουν πόλεμο, άμεση εμπλοκή σε πόλεμο, είτε περιμένουν πολύ μεγάλη μεταβολή σε παγκόσμιο επίπεδο στο νομισματικό»,
Εν τω μεταξύ, αναφορά σε πόλεμο έκανε πρόσφατα και  ο “guru”  του αμερικανικού hedge fund, Hayman Capital Management, Kyle Bass, ο οποίος προέβλεψε «θερμή» κατάληξη της έκρηξης του παγκόσμιου χρέους με έναν μεγάλο πόλεμο: «Όλο αυτό θα τελειώσει με πόλεμο», δήλωσε ο Bass.
«Δεν ξέρω ποιος θα πολεμήσει ποιον αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια θα δούμε να ξεσπούν πόλεμοι και μάλιστα όχι μικροί», είπε!!!
Ο Bass στηρίζει την πρόβλεψη του στο γεγονός ότι το χρέος της πιστωτικής αγοράς έχει ανέλθει στο 340% του παγκόσμιου ΑΕΠ, επισημαίνοντας πως «ο κόσμος δεν είχε ζήσει ποτέ στο παρελθόν ειρηνικά με τέτοιο φορτίο και είναι πρακτικά αδύνατον να συμβεί κάτι άλλο πέρα από πόλεμο. Ειδικά οι ΗΠΑ μπορεί να δουν μια θερμή σύγκρουση ως απόδραση από το αδιέξοδο του χρέους».
Ο ίδιος εξήγησε ακόμη  πως «ορισμένες κοινωνίες δεν θα αντέξουν τις πιέσεις τη στιγμή που χρέος τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί, επιφέροντας βαριές απώλειες σε εκατομμύρια επενδυτών. Αυτό αλλάζει μόνο με πόλεμο».
Την ίδια ώρα στην έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού το Φεβρουάριο του 2013, αναφέρεται πως το υπάρχον νομισματικό σύστημα, στηριγμένο στους δυο μεγάλους αποθεματικούς πυλώνες του δολαρίου και του ευρώ, είναι ουσιαστικά «τελειωμένο», και λίαν συντόμως πρόκειται να αντικατασταθεί από ένα πολυνομισματικό αποθεματικό σύστημα.
Από όλα αυτά το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως η Γερμανία δεν εμπιστεύεται το κοινό νόμισμα -δηλαδή δεν εμπιστεύεται την περιφέρεια της ευρωζώνης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που η ίδια απαιτεί.
Και το ερώτημα είναι γιατί τα κάνει όλα αυτά;

Πηγή:  topontiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget