Κινητά τέλος στα σχολεία !!



Έπρεπε να γίνει προ πολλού. Εστω και τώρα, βέβαια, το υπουργείο Παιδείας έδωσε εντολή προς όλα τα σχολεία να απαγορεύσουν την χρήση κινητών από τους μαθητές. Η απαγόρευση δε, ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς.
Τα συχνά κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή ακόμη και η καταγραφή εικόνων παιδικής πορνογραφίας μέσα στα σχολεία της χώρας...
 
 καθώς και οι ξυλοδαρμοί μαθητών που καταγράφονται και στη συνέχεια κάνουν το γύρο του διαδικτύου οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Έτσι λοιπόν μαθητές και εκπαιδευτικοί οφείλουν να απενεργοποιούν τα κινητά, ενόσω βρίσκονται στο σχολείο, ενώ οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με επίπληξη ως και με αποβολή για τους μαθητές και πειθαρχικές ποινές για τους εκπαιδευτικούς.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι ποιος θα επιβλέπει για το αν όντως είναι απενεργοποιημένα τα κινητά.


Παράλληλα, απαγορεύτηκε η χρήση κρυφών καμερών εντός των σχολείων.

Ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, εξέδωσε συμπληρωματική απόφαση, στην απόφαση της Μαριέττας Γιαννάκου για την απαγόρευση των κινητών η οποία προβλέπει:

Για τους μαθητές

1. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή / και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι ή στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου.

Για τους εκπαιδευτικούς

2. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένοι εικόνας και ήχου. Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα, που εμπίπτει στην έννοια της περιπτώσεως στ) της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α’).

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget