Έναρξη των Συναντήσεων στο Εργαστήρι Φωτογραφίας του «Λάιου»



Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 6μ.μ. στη νέα αίθουσα του «Λάιου» στο παλιό νοσοκομείο της Θήβας, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του Εργαστηρίου Φωτογραφίας.
Το Εργαστήρι απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο και οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα 18:00-20:00. Υπεύθυνος διδασκαλίας του Εργαστηρίου είναι ο Βασίλης Νίκας, ο οποίος διδάσκει επίσης στα Εργαστήρια Φωτογραφίας του Δήμου Χαϊδαρίου και Φωτογραφικού Ένατου www.photoenatos.gr και στη Φωτογραφική Ομάδα Πεντέλης.    
Ο κύκλος παρακολούθησης είναι διάρκειας δύο ετών (Οκτώβριος – Μάιος) και χωρίζεται σε πέντε θεματικές ενότητες. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στη χρησιμότητα των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής, η δεύτερη στη σύνθεση, η τρίτη σε δεκαπέντε φωτογραφικές εφαρμογές, η τέταρτη σε λήψεις πορτραίτου και still life με studio flash και η πέμπτη στη δημιουργία portfolio.
Οι συναντήσεις του Εργαστηρίου χωρίζονται σε τρία μέρη: στο πρώτο μέρος προβάλλονται οι φωτογραφίες που τραβάνε τα μέλη του κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και γίνεται ανάλυση από τον υπεύθυνο διδασκαλίας,
στο δεύτερο μέρος γίνεται η παράδοση του μαθήματος και στο τρίτο και τελευταίο μέρος γίνεται αναφορά σε έναν  δημιουργό φωτογράφο.
Το στίγμα της ανάλυσης στο πρώτο μέρος των συναντήσεων, έχει σχέση με τον τρόπο προσέγγισης, δηλαδή το σύνολο των σκέψεων πριν και κατά τη διάρκεια των λήψεων, τη σωστή επιλογή των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής, δηλαδή της ταχύτητας του διαφράγματος, των φακών, των συστημάτων φωτομέτρησης, της επιλογής ISO και την επιλογή των κατάλληλων συνθετικών εργαλείων, δηλαδή των γραμμών, της φόρμας, των κανόνων ισορροπίας, της προοπτικής, των χρωμάτων, του φωτός κ.ο.κ.
Το διετές πρόγραμμα, περιλαμβάνει επίσης, 16 τριήμερες και μονοήμερες εξορμήσεις, 32 φωτογραφίσεις και 16 επισκέψεις σε εκθέσεις φωτογραφίας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο 6977586239.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget